Cumhurbaşkanlığı'ndan Akıllı Telefon Uyarısı! Bu Tuzağa Düşmeyin

Cumhurbaşkanlığı İleitşim ofisinden akıllı telefonlar konusunda uyarılar art arda geldi. Günümüzün günlük ihtiyaçlarının başında gelmeye başlamayan teknoloji, yoğun şekilde akıllı telefonlar üzerinden sağlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Akıllı Telefon Uyarısı! Bu Tuzağa Düşmeyin

Çağın teknolojileri beraberinde yeni hastalıkları da getirmeyi ihmal etmiyor. Cumhurbaşkanlığı akıllı telefon kullanıcılarını çeşitli hastalıklar için uyardı.

Cumhurbaşkanlığı iletişim ofisinden yapılan resmi bilgilendirmede teknoloji ve akıllı telefonlara ilişkin uyarılar yayımlandı. İletişim ofisinin sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, "Akıllı telefon bağımlısı mısınız? TÜİK verilerine göre Türkiye’deki hanelerin %96’sında cep telefonu bulunuyor ve kullanım amaçları arasında sosyal medya ilk sıralarda yer alıyor.Modern çağın hastalıkları #nomofobi ve #fomo’ya karşı bilinçlenelim. Sosyal medyanın tutsağı olmayın." ifadeleri yer aldı.

NOMOFOBİ VE FOMO NEDİR?

Nomofobi, cep telefonundan uzak durmaktan korkan kişilerin yaşadığı psikolojik rahatsızlık olarak biliniyor. Nomofobik kişiler , akıllı telefonları yakınında olmadığında kendilerini eksik hissediyor. Telefonlarını sürekli kontrol ederek, şarjları bittiğinde kendilerini çaresiz hissediyor. FOMO ise Fear of missing out'un kısaltması. Başkalarının ne yaptığını merak ederek, sürekli onları izleme hastalığına verilen isim.