TSK'dan Yeni İhraç Dalgası mı Geliyor? 25 Bin Asker İçin Flaş Açıklama

Son dakika haberi: 25 bin asker hakkında flaş açıklama yapıldı. Nedim Şener, 5 bin askerin ihraç dosyalarının MSB'de olduğunu söylerken, 20 bin kişinin daha tespit edildiğini söyledi.

TSK'dan Yeni İhraç Dalgası mı Geliyor? 25 Bin Asker İçin Flaş Açıklama

Son dakika : 25 bin asker hakkında flaş karar.

Hürriyet 'ten Nedim Şener, bugün kaleme aldığı yazısında , TSK bünyesinde devam eden FETÖ soruşturmalarına ve incelemelerine yer verdi. Şener, ihraç olan memurlar hakkında bilgi verirken , son gelişmeleri de aktardı.

Nedim Şener, yazdığı yazısında , Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde şimdiye kadar 20 bin askerin ihraç edildiğini , 5 bine yakın askerin ihracı için de dosyanın bakanlıkta olduğunu , 20 bin kişinin daha tespit edildiğini söyledi. 

15 Temmuz hain darbe kalkışmasına 5 bin 600 subay astsubay i 2400 civarında ise diğer rütbelerden asker katılmıştı. O günden sonra yapılan inceleme ve araştırma sonucunda 20 bin FETÖ mensubu TSK bünyesinde tespit edildi ve onlar hakkında işlem yapıldı. 

Şener, şimdiye kadar TSK 'an 19 bin 203 askerin ihraç edildiğini , 5 bine yakın kişinin ise ihraç dosyasının hala bakanlıkta olduğunu yazdı. 

ANKESÖR, SORUŞTURMA VE ARAŞTIRMALAR

Ankesör , soruşturmalar, araştırmalar kapsamında 20 binden fazla FETÖ mensubunun daha tespit edildiğini söyleyen Şener, bu belirlemelerin , Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi koordinesinde, ankesörlü hat aracılığıyla  yapıldığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/darbe-degil-suikast-41514267