Milli Savunma Bakanlığı'ndan Askeri Personel ve Askeri Personel Adaylarını İlgilendiren Düzenlemeye İlişkin Paylaşım

Milli Savunma Bakanlığı, TSK Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin TBMM'de kabul edilen teklife ilişkin sosyal medya hesabından bilgilendirme mesajı yayımladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Askeri Personel ve Askeri Personel Adaylarını İlgilendiren Düzenlemeye İlişkin Paylaşım

"Personelimize Hayırlı Olsun" denilerek paylaşılan mesajda, "TSK Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM’de kabul edilerek, Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmuştur." ifadeleri yer aldı.

Düzenleme ile Neler Değişiyor?

Uzman erbaşların 55 yaşında emekli olabilmesine olanak sağlanırken, emeklilik hakkı elde edilinceye kadar devlet memuru olarak görev yapan uzman erbaşların da emsallerinin aldığı kadar emekli aylığı alabilmeleri, uzman erbaşlara ilk nasıp istihkakı olarak yerli üretim tabanca ve bir kutu merminin yanı sıra, uzman erbaşlar derneği altında bir dernek kurulması ve uzman erbaş derneklerinin tek çatı altında toplanması ilgili düzenlemeyle hayata geçecek. Birinci derece kritik illerde terörle mücadele harekatına iştirak eden birliklerde görevli astsubaylara ek ödeme yapılacak. Sağlık sınıfı yedek subaylar, gaziler ve güvenlik güçlerine hizmet veren sağlık bakanlığı teşkillerinde görevlendirilebilecek. MSÜ ve bağlı diğer okullarda emekli kamu görevlilerinin de ders verebilmesi sağlanacak. Devre kaybeden askeri öğrencilerin devre kayıp süresince GSS'den faydalanması sağlanacak. TBMM'deki milletvekillerinin , milletvekilliği süresince her türlü askerlik işlemleri ertelenecek.