YÖK Başkanı'nden Okul Tatili Açıklaması (6 Üniversitede Okullar Tatil Edildi)

Son dakika haberi: 6 üniversitede okulların tatil edilmesinin ardından toplantı yapan YÖK, tatil hakkında açıklama yaptı.

YÖK Başkanı'nden Okul Tatili Açıklaması (6 Üniversitede Okullar Tatil Edildi)

YÖK 'ten son dakika açıklaması.

YÖK Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında okulların tatil kararını devletin vereceğini söyledi.

TATİL OLAN ÜNİVERSİTELER

Boğaziçi Üniversitesi, koronavirüsden ötürü 20-26 Nisan arasında yapılacak bahar tatiline 16-29 Mart arasında girmiş olacak. Böylelikle ara tatil iki haftaya çıkarıldı.

MEF Üniversitesi, İngilizce hazırlık sınıflarının internet üzerinden ders almalarına karar verirken, hazırlık sınıfı dışındaki tüm bölümlerin 12-13 Mart günlerinde tatil olacağını açıkladı. 16-20 Mart tarihlerinde de tüm dersler internet üzerinden yapılacak.

Kadir Has Üniversitesi, bahar tatilini öne çeken okullar arasında yer aldı. Tatil 11-20 Mart tarihlerinde olacak. Üniversitede 23 Mart günü dersler başlayacak.

Bahçeşehir Üniversitesi, 16-30 Mart tarihleri arasında derslere uzaktan devam edileceğini bildirdi.

Antalya AKEV Üniversitesi'nde eğitime iki gün ara verildi. Bu süreçte üniversitenin tüm alanlarının dezenfekte edileceği kaydedildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 30 Nisan'a kadar personelin yurt dışına çıkışlarını durdurdu ve görevlendirmeleri iptal etti. Ayrıca yurt dışından gelen öğrencilerin de programlarını ve Uluslararası Enerji, Finans ve Ekonomi Kongresi'ni de iptal etti.

Nişantaşı Üniversitesi, uzaktan canlı ders yapılmasına imkan veren sanal sınıf platformuyla eğitime devam edeceklerini açıkladı.

YÖK 'TEN AÇIKLAMA

YÖK Başkanı şunları söyledi:

"Meselenin tatile getirilmesini doğru bulmuyorum. Kararı devletin alması lazım"