Üniversitelerde Vize Sınavları Nasıl Olacak? Örgün-AUZEF-AÜ-ATA AÖF Açıkladı

Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi art arda duyurular yayımladı. Yayımlanan duyurularda vize sınavlarının nasıl yapılacağına yer verildi. İşte detaylar.

Üniversitelerde Vize Sınavları Nasıl Olacak? Örgün-AUZEF-AÜ-ATA AÖF Açıkladı

Son dakika : AUZEF, ATA ve Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları internet üzerinden yapılacak.

Önceki günden bu yana AÖF sınavları için açıklamalar gelmişti. Art arda yapılan açıklamalar sonrası AÖF vize sınavlarının nasıl yapılacağı belli oldu. İlk olarak Anadolu Üniversitesi sınavları internet üzerinden yapacağını duyurdu. Daha sonra Atatürk Üniversitesi de sınavları internet üzerindne yapacağını açıkladı.

Son olarak bugün bir açıklama daha geldi ve AUZEF vize sınavlarının da internet üzerinden yapılacağına yer verildi. 

ÖRGÜN EĞİTİMDE SINAV OLACAK MI?

YÖK tarafından yapılan açıklamada Bahar Döneminin sonlandığına yer verilmişti. Sınavlar ve dersler olmayacak. Sadece bazı üniversiteler , uzaktan eğitim ile öğrencilere ders veriyor. Uzaktan eğitim ile ders veren okullarda ise sınavlar , üniversite tarafından belirlenen şekilde yapılacak ya da yapılmayacak. 

Eğitim olmayan okullarda ise sınavlar yaz tatilinde yaz okulunda yapılacak. Bu duyurulara , üniversitenizin resmi internet adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

AUZEF

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada vize sınavlarının internet üzerindne yapılacağına yer verildi. İşte o açıklama:

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, vize sınavları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"28-29 Mart 2020 tarihlerinde yüz yüze yapılması gereken ancak Covid-19 salgını (pandemi) nedeni ile ertelenen bahar yarıyılı ara (vize) sınavının, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile pandemi planı çerçevesinde yapılan istişareler neticesinde,  online olarak yapılması kararlaştırılmıştır. Online vize sınavının hangi tarih aralığında yapılacağı ilerleyen günlerde Fakültemiz tarafından duyurulacaktır. Online sınav içinde bulunduğumuz döneme mahsus istisnai bir uygulama olup, ülkemiz genelinde pandemi etkisini yitirdiğinde yüz yüze sınav uygulamasına devam edilecektir.

Öğrencilerimizin vize sınavlarına LMS üzerinden erişilebilen online deneme sınavı modülünü kullanarak hazırlık yapmaları önem arz etmektedir. Online deneme sınavlarına mobil uygulamamız üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimiz süreçle ilgili doğru bilgilere Üniversitemiz ve Fakültemiz resmi web sayfaları ile sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler."

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemi ara sınavları, 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda yapılacak."

Sınav internet üzerinden nasıl yapılacak? Detaylı anlatım için TIKLAYIN

İNTERNET ÜZERİNDEN SINAV

Öğrenciler , yukarıda verilen tarihlerde internet üzerinden sınavlara girecek. Peki sizce internet üzerinden sınav yapılması doğru mu? Sınavlar ertelenmeli miydi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

AÖF SINAVLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN