AÖL yurt dışı sınavları ertelendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi ve Ortaokulu tarafından bir açıklama yapıldı. Bugün yapılan açıklamada 21-22 Mart 2020 tarihlerinde Azerbaycan'ın Bakü, Katar'ın Doha, Kuveyt'in Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa ile Suudi Arabistan'ın Riyad, Cidde ve Medine 'de yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu II. Dönem Sınavlarının ertelendiğine yer verildi.
İlgili resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:
"Bakanlığımızca gerçekleştirilen 2019-2020 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi II. Dönem Sınavları 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yurt içi sınav merkezleri ile birlikte eş zamanlı olarak yurt dışında Almanya'nın Berlin, Dortmund, Mainz ve Münih; Avusturya’nın Viyana, Linz ve Dornbirn; Belçika'nın Mons, Danimarka’nın Kopenhag, Fransa’nın Strazburg ve Lyon; Hollanda'nın Schiedam, İsviçre'nin Zurih, Azerbaycan’ın Bakü, Katar'ın Doha, Kuveyt’in Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa ile Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde ve Medine şehirlerinde yapılacak olup adı geçen sınav merkezlerine ilgi (a) Makam Onayı ile yurt dışı sınav evrakı nakil/koruma görevlisi görevlendirilmiştir.
Ancak, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nden alınan ilgi (b) yazıda; yurt dışı sınav merkezlerinde anılan tarihlerde yapılması planlanan sınavların, son dönemde Dünya çapında görülen Corona Virüs (Covid-19) salgını nedeni ile ileri bir tarihe ertelenmesinin uygun görüldüğü bildirilmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim."
AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI
Açık lise ve ortaokul sınavları , sadece yurt dışı için iptal edildi. Yurt içinda yapılacak sınavlar için herhangi bir açıklama yapılmadı.
2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem sonu sınavları 21 ile 22 Mart 2020 tarihinde yapılacak. Yurt içinde yapılacak bu sınavlar için giriş yerleri 18 Mart 2020 günü duyurulacak.
İşte AÖL iş takvimi: