Anadolu Üniversitesi AÖF Yaz Okulu Kararı TBMM'de

Anadolu Üniversitesi'nin bu sene yaz okulu olmayacak açıklamasına tepkiler devam ederken konu Meclis gündemine de taşındı.

Anadolu Üniversitesi AÖF Yaz Okulu Kararı TBMM'de

Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kararı meclis gündeminde.

Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz gün flaş bir karara imza atmıştı. Yapılan açıklamada 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yaz okulu açılmayacağı 3 ders sınavı yapılacağına yer verilmişti. Yaz okulu kararına tepkiler oldukça fazla gelirken konu Meclis gündemine geldi. 

İzmir Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Genel Kurulu 'nda söz aldı ve yaşanan mağduriyeti , öğrencilerin taleplerini dile getirdi.

"Üniversitelerin yaptıkları bazı uygulamalar binlerce öğrenciyi mağdur etmektedir. " diyerek sözlerine başlayan Fethi Gürer, "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu açılacağı akademik takvimden aylar önce resmî sitede duyurulmuştur, telefonla öğrenciye bilgi verilmiştir. 3 Temmuz 2020 tarihinde ise yaz okulunun kaldırıldığı, yerine üç ders sınavı yapılacağı açıklanmıştır. Planlarını beş ders yaz okulu sınavına göre yapmış olan binlerce öğrenci bu kararla tedirginlik yaşamaktadır." dedi.

GEÇ VERİLEN KARAR...

Gürer, geç verilen yaz okulu kararının binlerce öğreninin mezuniyetine etki edeceğini söyleyerek,  "Geç verilen karar, yaz okulundan mezun olacağı umuduyla başvuranlar yanında, harç ücreti yatırıp eğitime katılamayacak olanlar açısından da sıkıntı oluşturmaktadır. Öğrenciler, ilk açıklandığı gibi, beş ders yaz okulu için gerekli düzenlemelerin sağlanarak eğitim almak istemektedir. Çok sayıda maille bizlere başvuran öğrencilerin yaşadığı sorunları bakanlık ve YÖK yeniden değerlendirerek ele almalıdır. Anadolu Üniversitesi yaz okulu açılması öğrencilerin de genel talebidir. Bu yönde, bakanlığın ve YÖK’ün öğrencileri düşünen bir karar alması bir an önce sağlanmalıdır." dedi.

Peki sizce AÖF yaz okulu yeniden getirilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.