Adalet Bakanlığı'nda Sıra Katip-Mübaşir İKM Alımında-İşte Beklenen İlan Tarihi

Adalet Bakanlığı 2019 yılı kamu personeli alımı için geri sayım sona eriyor. 15 bin kamu personeli alımı için geri sayım devam ederken ilan tarihi netleşmeye başladı.

Adalet Bakanlığı'nda Sıra Katip-Mübaşir İKM Alımında-İşte Beklenen İlan Tarihi

Adalet Bakanlığı ATK memur alımı ilanından sonra sıra katip ve CTE personel alımında.

Adalet Bakanlığı , geçtiğimiz gün ilan yayımladı. 2019 yılının ilk aylarında yayımlanan ilanın ardından yayımlanan yeni ilanda , Adli Tıp Kurumu bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 72 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Bu ilanın ardından gözler Adalet Bakanlığı 'nın katip, mübaşir ve CTE 'nin İKM alımlarına döndü. 

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 71 kamu personeli alımı şartları ve başvuru ekranı için TIKLAYIN

SIRADA KATİP-MÜBAŞİR-CTE ALIMLARI VAR

Adli Tıp Kurumu personel alımı başvurusu önümüzdeki hafta sona erecek. Bu ilanın ardından Bakanlık, kendi bünyesine ve CTE 'ye personel alımı için harekete geçecek. Nisan sonu ya da Mayıs ayının ilk günlerinde yayımlanması beklenen ilan için on binlerce aday da büyük heyecanla bekliyor. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül , geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada , personel alımı için çalışmaların başladığını söylemişti. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Katip, mübaşir ve infaz koruma memuru alımı için adayların en az lise mezunu olması şartı var. Katiplik için bilgisayar sertifikası olan ya da lise ile üniversitede bilgisayar dersi görmüş olmak şartı var. İKM ile Mübaşire laımında ise hehrangi bir sertifika şartı aranmıyor. İlanlara başvuru yapacak adaylarda KPSS  'ye girmiş ve en az 70 almış olmak şartı aranmaktadır. 

Binlerce aday , KPSS puan şartının düşürülmesini istiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından , alım hakkındaki talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

KAÇ ALIM YAPILACAK?

CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, geçtiğimiz aylarda , TBMM 'de komisyonda CTE bütçesi görüşülürken kurum bünyesine 2019 yılında 10 bin civarında personel alımı yapmayı planladıklarını söylemişti. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise , Adalet Bakanlığı bünyesine katip, mübaşir ile hizmetli, diğer kadrolar ve CTE dahil olmak üzere 15 binden fazla kamu personeli alımı yapılacağını söylemişti. 

Görülen o ki bu yıl en az lise mezunu adayların umut kapısı Adalet Bakanlığı olacak.

İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN