Batman, Adıyaman ve Kilis'te Bazı Yelrer, Karantina Altına Alındı

Son dakika haberi: Adıyaman, Batman ve Kilis 'te bazı mahalle ile köyler karantina altına alındı.

Batman, Adıyaman ve Kilis'te Bazı Yelrer, Karantina Altına Alındı

Son dakika : 3 şehirde bazı bölgelerde karantina.

Koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında , krona testi pozitif çıkan bölgedeki vatandaşlar karantina altına alınıyor. Bugün  3 şehirden art arda haberler geldi. Yapılan açıklamada Kilis, Adıyaman ve Batman 'da bazı yerlerin karantinaya alındığı bildirildi. 

Kilis Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı ve  Murtaza Caddesi'ndeki bir iş yerinde çalışanlar arasında koronavirüs hastası bulunduğunun tespit edildine yer verildi. Açıklamada, Beşenli köyüne bağlı Aşağı Beşenli mezrasında yaşayanların tamamının kronavirüslü hasta ile temas öyküsü bulunduğu tespit edildiğinden mezranın 5 Mayıs'a kadar karantina altına alınmasına oy birliğiyle karar verildi." denildi.

Adıyaman 'ın Çelikhan ilçesi Pınarbaşı beldesinde bulunan bir mahalle, yeni tip koronavirüs  tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kaya Mahallesinde bir kişin in virüse yakalandığı tespit edildi. Açıklama Çelikhan İlçe Hıfzıssıhha kurulundan geldi. 

Batman'da yeni tip koronavirüs nedeniyle Kozluk ilçesinin Ortaca köyü karantinaya alındı.

Karantina kararlarının ardından bölgeler kapatıldı jandarma ekipleri yolları tuttu. Vatandaşların evlerinden çıkmaması uyarısı yapıldı.