İftara Ne Pişirsem Diyorsanız Buyurun Günün İftar Menüzü

Özellikle ev hanımlarının ramazan ayındaki en büyük sorunu iftarda ne pişirsem?dir. İşte bugünkü iftar menüsü.

İftara Ne Pişirsem Diyorsanız Buyurun Günün İftar Menüzü

İftar menüsü.

Ramazan ayında en çok araştırılan, en kafa yoran şey iftarda ne yemek yapsam konusu. İşte bugün iftarda yapacağınız menü.

MERCİMEK ÇORBASI

400 gram mercimeği iyice yıkayın ve tencereye alın. Üzerine yemeklik doğradığınız yarım soğan, 1 domates, yarım patates, 1 et bulyon ve 2 diş sarımsak ile tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. MErcimekler iyice dağıldıktan sonra blenderden geçirin ve çorbanız hazır.

GÜVEÇ

Ana yemek olarak hafta sonu güzel bir güveç yapılabilir.  et ve tavuklu yapılabilen güveç tarifinin tavuklusu şu şekilde (Etli tarifte de aynı malzemeler kullanılır ve aynı şekilde yapılır)

3 diş sarımsağı iyice ezin ve doğrayıp güveç kabına koyun. Daha sonra bir tatlı kaşığı kekik, iki çay kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı salöa, 2 tatlı kaşığı tuz  ve sıvı yağ ekleyeyerek kaşık yardımı ile iyice karıştırın.

Daha sonra üzerine 1 adet tavuk  bonfileyi doğrayıp ekleyin. 1 adet soğan, 2 kırmzı 5-6 adet yeşil biberi de yemeklik doğrayıp kaba ekleyin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın ki terbiye tüm malzemeye etki etsin.

İyice karıştırdıktan sonra sıra patatese geldi. 2 orta büyüklükte patatesi soyup doğrayın ve üzerine ekleyin daha sonra 4-5 tane domatesi de güveç kabının üzerine ekleyin. Domateslere çok az tuz ekleyin bir parça margarin koyun ve ağzını kapatıp fırında en az 2 saat pişirin. Arada karıştırmanız lezzetinin daha iyi olmasını sağlayacaktır.

MEYHANE PİLAVI

1 adet soğan, 1 kırmızı 4 yeşil biber ve 1 patlıcanı yemeklik doğrayın ve yağda iyie kavurun. Malzemeler piştikten sonra üzerine 1 et bulyon, 1 tatlı karşığı tuz, yarım yemek kaşığı domates, çeyrek yemek kaşığı biber salçası ekleyin ve iyive karıştırın. Salça da kendini bıraktıktan sonra üzerine  10 bardak su ekleyin. suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra üzerine 4 bardak bulgur ekleyin. ve altını kısın.

Altı kısık şekilde 7-8 dakika kaynadıktan sonra karıştırın ve kapağını kapatıp altını iyice kısın. 5 dakika da bu şekilde kaldıktan sonra altını kapatın ve yarım saat dinlendirip bulgurun suyu çekmesini bekleyin. 

KAMUBULTENİ.COM  || ANKARA