Bakan Koca, Az Önce Paylaştı: Tedbir ve Kısıtlamaların Etkisini Yakında Kayıplarımızda da...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Aralık Koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı ilk değerlendirmede bugün 2 bin 806 yeni hastanın olduğunu belirterek vaka ve hasta sayısında düşüşün devam ettiğini, temaslı sayısı ve test talebinin de azaldığını söyledi.

Bakan Koca, Az Önce Paylaştı: Tedbir ve Kısıtlamaların Etkisini Yakında Kayıplarımızda da...

Tedbir ve kısıtlamaların etkisinin yakında kayıplarda da görülmesini ümit ettiklerini belirten Bakan Koca, "Bugün tespit edilen 2.806 hastamız var. Vaka ve hasta sayımız düşmeye devam ediyor. Temaslı sayısı ve test talebi de azalıyor. Tedbir ve kısıtlamaların etkisini yakında kayıplarımızda da görmeyi ümit ediyoruz. Mücadele sürekliliği başarıyı kalıcı kılacak. http://covid19.saglik.gov.tr" ifadelerini kullandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan koronavirüs ölüm saçmaya devame ediyor. Dünya genelindeki toplam can kaybı 1 milyon 767 bin 947'ye yükselirken, son zamanlarda ülkemizde vaka sayılarının da açıklanmasının ardından toplam vaka sayısı 2 milyon 147 bin 578'e yükselerek dünyada en çok vaka görülen 7. ülke olduğumuz görüldü. Türkiye , worldometer'deki verilere göre ABD, Rusya, Hindistan'dan sonra bugün en çok koronavirüs vakası görülen 4. ülke olurken, ABD ve Rusya'nın ardından son 24 saatte en fazla can kaybı bildiren ülke oldu.

Türkiye'de 254 kişinin daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklanırken, Bakanlığın son tablosu aşağıdaki gibi oldu: