Milli Eğitim Bakanı Özer'den Okullarla ilgili Son Dakika Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Özer'den okullarla ilgili ilk açıklamalar geldi.

Milli Eğitim Bakanı Özer'den Okullarla ilgili Son Dakika Açıklamaları

İstifa eden Ziya Selçuk'un yerine atanan yeni Milli Eğitim Bakanı Özer, bugün gerçekleşen devir teslim töreninde okullarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların daha fazla kapalı kalmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayarak, "Okulları kapalı tutma lüksümüz yoktur" dedi.

Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, dünyayla yarışabilecek bir eğitim sistemi kurabilecek bir güçtedir. İnanılmaz güçlü bir öğretmen kadromuz var, çok tecrübeli bir bürokratik ekibimiz var. Eğitimin tüm paydaşlarını da dikkate alarak çok çalışacağız. Bu vesileyle belirtmek isterim ki; Eylül'de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. PandemiPandemi döneminde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz çok büyük zorluklar yaşadılar ve çok büyük fedakarlıklar gösterdiler. Geçen bir buçuk yılda pandemipandemi dolayısıyla yaşanan kaybın telafisi için sayın Bakanımızın da çok önemli çalışmaları oldu. Bu çalışmalar güncellenerek aynen devam edecek. İlk önceliğim; gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemipandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Son söz olarak artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur