DSÖ'den Sigara Çağrısı: Sigara Fiyatları ve Sigara Vergilerini Artırın

Dünya Sağlık Örgütü Asistan Direktörü Samira Asma, sigaranın sadece insan ölümüne değil, doğanın da ölümüne neden olduğunu, tütün kontrolü için dünyadaki tüm ülkelerin birlik olarak hakaret etmesi gerektiğini söyledi. 

DSÖ'den Sigara Çağrısı: Sigara Fiyatları ve Sigara Vergilerini Artırın

Sigaraya yönelik vergi artışlarının insan hayatı kurtarmanın yanı sıra, ülkelerin gelirlerini artıracağını, çevreyi korumaya yarayacağını ve yöneticiler için de ülke gelirine katkı sağlayacağını söyleyen Samira Asma, World Econimic Forum'un sigaranın zararlarına ilişkin hazırladığı videoyu da paylaşarak çağrıda bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİGARAYLA SAVAŞIN SÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mayıs'ta gençlerle video konferans yöntemiyle buluşmuş , Tütüne Hayır günü kapsamında yaptığı açıklamalarda sigara fiyatlarına yönelik, "Şu anda vergiler içerisinde en çok vergi yükünü sigaraya yüklüyoruz. Acaba ne derler diye düşünmüyoruz. Sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz, istiyoruz ki sigara fiyatlarını arttıralım belki kaçarlar diye düşünüyoruz. Ama kaçmıyorlar. Biz yine de vergiyi sigaraya bindireceğiz, bundan vazgeçmeyeceğiz." demişti.