CHP'li Özel'den Sağlıkçı Ataması Yönünde Çağrı: 620 Bin Kişi Atama Bekliyor! 8 Bin Atama Yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda 2020 yılı sağlık personeli atamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Özel'den Sağlıkçı Ataması Yönünde Çağrı: 620 Bin Kişi Atama Bekliyor! 8 Bin Atama Yapılacak

620 binin üzerinde sağlıkçının atama haberi beklediğni söyleyen Özel, 2018 yılında sağlıkçıların atama malzemesi haline geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: 

2018 KPSS sınavına giren sağlıkçıların feryadıyla ilgili. Büyük emeklerle sınava girdiler, yüksek puanlar aldılar ama henüz atanmadılar. Sebebi ne? 2018'de 24 Haziran baskın seçimi yapılırken onların oylarına ihtiyaç duyan birileri öne çekti, seçim üstü vaatlerde bulundu ve dedi ki: "29 bin kişi istihdam edilecek." Bunlardan sadece 12 binini yaptı, 17 bini kalmıştı. 17 bininin de yarısını geçtiğimiz aralık ayında aldılar -Ta 2018 seçim malzemesi bu- ve kalan 8 binin üzerinde sağlıkçı bekliyor. 

Anlaşılan o ki 2020 yılını da bununla geçirerek gençlerin sınavlarda elde ettiği bu yüksek puanları birileri yakacak.620 bin sağlıkçı da 29 bin atama da çok az, şu anda ellerinde kalan 8 bin de çok az. "Seçim yılı değil diye unutulduk." diyorlar. "85 puan aldık. Biz, bunu, birileri soruları çalıp da bize verdi diye değil, anamızın ak sütü gibi helal, alnımızın teriyle, dirsek çürüterek, gözümüzün nurunu akıtarak aldık." diyorlar. "Bu hakkımızı elimizden almaya kimsenin hakkı yok.

 Seçim malzemesi yapıp da sağlıkçılardan oy isteyip sonra onları unutmak, 2020 yılında 8 bin atamaya mahkûm etmek doğru değil." diyorlar. Biz de buradan meslektaşlarımızın sesi oluyoruz. Sağlıkçılar çok fazla sayıda atamayı hak ediyorlar. Bütün sağlıkçılar, KPSS'de yüksek not almış bu arkadaşlar mağdur edilmemeli. Bir an önce atamaları yapılmalıdır diyoruz.