Sağlık Personellerine Kadro ve Ek Göstergede Flaş Gelişme

Sağlık personellerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Kamu Sen ve Sağlık Sen Genel Başkanı yaptığı açıklamada sağlık personellerinin sorunlarını Bakan Koca 'ya ilettiğini aktardı.

Sağlık Personellerine Kadro ve Ek Göstergede Flaş Gelişme

Sağlık personellerini ilgilendiren açıklama geldi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir son dakika açıklamasında bulundu. Kahveci yaptığı açıklamada Dr. Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin detayları aktardı. 

Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Kahveci şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanımız Sn. @drfahrettinkoca 'ya sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanması ve sorunlarının çözülmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması talebimizi ilettim.  Bu konuda bir raporuda kendilerine sundum.

Sayın Bakana sağlık çalışanlarının beklentilerini aktardığımızda kendisi sorunları çözmek istediklerini ifade ettiler. Gerekli girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini, bazı çalışmalar yaptıklarını kaydettiler.

Umarız ki sağlık çalışanlarının talepleri noktasında kısa süre içerisinde olumlu adımlar atılır. Biz bu konuda girişimlerde bulunmaya, görüşmeler yapmaya ve meseleleri her platformda dile getirip mücadeleye devam edeceğiz."

Edinilen bilgilere göre iletilen sorunlar şu şekilde:

Hizmetli unvanına çalışan kamu görevlilerine memur kadrosu verilmesi, mali ve özlük haklarının düzenlenmesi,

Çalışma barışı ve hakkaniyet ilkeleri gereğince; sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden faydalandırılmaları, 

Döner sermaye dağıtımındaki adaletsizliklerin giderilmesi adına sistemin yeniden revize edilmesi, döner sermaye ek ödemelerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi, 

Salgın nedeniyle Aile hekimliği çalışanlarına ilave ücret verilmesi,

Salgın başta olmak üzere görev yaparken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit kabul edilmesi, 

Pandemi sürecinde yaşanan nöbet ücreti ödenmemesi sorununun çözülmesi, Sözleşmeli yönetici atamalarında ehliyet ve liyakatin dikkate alınması, 

Kurumlarda çalışanlar için kreş, anaokulu v.b sosyal imkanların sağlanması başta olmak üzere çalışanların beklentilerini aktardım. Sağlık çalışanlarının bu haklı taleplerine kulak verilmesini ve sorunların çözülerek daha iyi bir çalışma hayatının tesis edilmesini istedim. ” dedi. 

Sayın Bakanın meselelere yaklaşımından memnuniyet duyduğunu belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Sayın Bakana sağlık çalışanlarının beklentilerini aktardığımızda kendisini sorunları çözmek istediklerini ifade ettiler. Gerekli girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini bazı çalışmalar yaptıklarını kaydettiler. Umarız ki sağlık çalışanlarının talepleri noktasında kısa süre içerisinde olumlu adımlar atılır. Biz bu konuda girişimlerde bulunmaya görüşmeler yapmaya ve meseleleri her platformda dile getirip mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA