Sağlık Personelleri Ne Kadar Ek Ödeme Alacak? İşte Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunlarının Döner Sermaye Ödemesi

Sağlık personellerine yapılacak ek ödeme miktarları belli oldu. Yapılan açıklamada lise, ön lisans ve lisans mezunu personellere ayda yapılacak performans (döner sermaye) ödeme miktarına yer verildi.

Sağlık Personelleri Ne Kadar Ek Ödeme Alacak? İşte Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunlarının Döner Sermaye Ödemesi

Sağlık personellerine yapılacak ek ödeme miktarları belli oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün sağlık personellerine müjdeli haberi verdi. Bakan Koca, sağlık personellerine 3 ay boyunca yapılacak ek ödemelerin tavan fiyattan verileceğini söyledi. 

Bilindiği üzere sağlık personellerinin maaşları hesaplandığında  Sabit Maaş, Sabit Ek Ödeme, Performans Ödemesi kalemleri dikkate alınıyor.  Sabit maaş ile sabit ek ödemeler, mezuniyet, kadro, dereceye ve hizmet yılına göre hesaplanıyor.  Persormans ödemesi ise Personelin fiilen çalıştığı ay boyunca, sağlık tesisinin puan ortalaması sonrası dağıtılacak tutar üzerinden hesaplanıyor.  Bir diğer adıyla döner sermaye olarak bu ödeme yapılmaktadır.

Sağlık Tesislerinde görev yapmakta olan sağlık personellerine, sağlık tesisinin o ay ki sağlık tesisi performans puanına ve sağlık tesisi harcamalarına bağlı kalmaksızın, 3 ay boyunca üst tavan olarak döner sermaye ödemeleri yapılacaktır.

Örnek olarak vermek gerekirse 1/4 derece-kademede olan ve lisans mezunu olan bir hemşire, döner sermayeden aylık 1550 TL ek ödeme alacak. Tekniker olarak çalışan ön lisans mezunu bir sağlık personeli ise ayda 1250 TL 'lik ek ödeme alacak.

Lise mezunu olarak sağlık kuruluşlarında görev yapan bir teknikere ise 750 TL 'lik ek ödeme yapılacak.  Riskli birimlerde çalışanların ödemeleri daha fazladır.

Ödemelerin memur, şoför ve diğer kadrolar için olmaması, sadece sağlık personelleri için yapılması bekleniyor. 

Peki sizce 3 aylık tavan ödeme yeterli mi? Memur, VHKi şoför ve diğer kadrodaki personellere de ek ödeme verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.