Sağlık Bakanlığı Sekreter-Ambulans Şoförü ve İşçi Alımı Bekleniyor-İşte Başvuru Genel Şartları 2019

Sağlık Bakanlığı 30 bin kamu personeli ataması sonrası mezuniyet şartı olmadan temizlik personeli, ambulans sürücüsü, sekreter ve işçi alımı yapacak. Başvuru genel şartları ve beklenen ilan tarihi haberimizde. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı Sekreter-Ambulans Şoförü ve İşçi Alımı Bekleniyor-İşte Başvuru Genel Şartları 2019

Geçtiğimiz yıl rekor başvuru olmuştu: Sağlık Bakanlığı 2019 yılında da işçi alacak.

Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı , açıktan işçi alımı için ilana çıkmış ve ilana 500 binden fazla kişi başvuru yapmıştı. Mezuniyet şartı olmadan hastanelere yapılan ambulans sürücüsü, sekreter, temizlik personeli, güvenlik personeli, sıhhi tesisatçı, marangoz, kaynakçı, inşaat boyacısı ve işçi alımına 500 binden fazla kişi başvurdu.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI SONRASI..

KHK ile taşeron işçiler kamuya alınmış ve kamu kurumları bünyesine işçi alımlarının İŞKUR aracılığıyla yapılması yönünde karar alınmıştı. Bu karar sonrası ilk olarak Sağlık Bakanlığı ilana çıktı. 5 binden fazla personel alımı için yayımlanan ilanda sadece İstanbul ve Ankara için 50 'şer bin kişi temizlik personeli kadrosuna başvuru yapmıştı. 

BU YIL DA ALIM OLACAK

Sağlık Bakanlığı , 29 bin 689 sağlık personeli alımı yapıyor. 21 Ağustos 'a kadar başvuru süreci devam ediyor. Tercih kılavuzu için Tıklayın

12 binlik ilk alımın ardından Eylül Ekim aylarında 17 bin 689 personel alımı için de tercihler alınacak ve atamalar yapılacak. Bu alımın yapılmasının ardından Sağlık Bakanlığı , işçi alımı için ilan hazırlığı yapacak ve temizlik personeli, güvenlik personeli, sekreter ve diğer kadrolara kadrolu kamu işçisi alımı yapacak.

İlanın Aralık ayına kalması bekleniyor.

İlan için başvuru genel şartları şu şekilde:

  • 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
  • İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde; Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  • Lise ve ilkokul mezunu adaylarda sınav şartı aranmamaktadır. 

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Sağlık Bakanlığı işçi alımı ilanını bekleyen kadın-erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA KAMUBULTENİ.COM 'DA OLACAK >> MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN