Sağlık Bakanlığı 2019 Personel Alımı İçin Üzen Yeni Gelişme!

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı gecikmeye devam ediyor. Bakan Koca bugün yaptığı açıklamada yeni açılan şehir hastanesinde personel sorunu olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı 2019 Personel Alımı İçin Üzen Yeni Gelişme!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan sağlık personeli alımı açıklaması.

Resmi açılışı 14 Mart Tıp Bayramı 'nda gerçekleştirilecek olan , ancak bir süre önce hasta kabulüne başlanılan Ankara Şehir Hastanesinde basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken , gazetecilerin de sorularını yanıtladı. 

Zaman içinde Türkiye'de de küçük hastanelerin her geçen gün devre dışı kaldığı, büyük, nitelikli, özellikle hastanelerin dev hastane kompleksinin devreye girdiği yapılar oluşmaya başladığını ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Koca, "Dünyadaki trend de bu. Hastanın hizmetini bir yerde verebilir olma, ihtisaslaşma, branşlaşma." dedi.

Bakan Koca, büyük ölçekli yapılarda bir yerden bir yere geçiş sorunlarının olabildiğine işaret ederek, "Fakat mimaride her bloğun girişi söz konusu. Yani kadın doğum hastanesine gidecekseniz, kadın doğum birimine, çocuğa gidecekseniz çocuk birimine. Şu an burada bütün birimler devreye girmediği için birtakım sorunlar yaşanmıyor değil." diye konuştu.

Hastanın bir yerden bir yere taşınmasını pratik şekilde yapmak istediklerini vurgulayan Koca, taşıma sistemlerinin ve yürüyen bantların daha yoğunlaştırılacağını söyledi.

Bakan Koca, Türkiye'deki hastanelerin artık hizmet alınabilir fiziki şartları taşımadığını belirterek, "Nitelikli, özellikli hizmetleri verebilir olduğumuz, yani mükemmeliyet merkezlerini oluşturduğumuz büyük yapılara ihtiyaç vardı." şeklinde konuştu.

PERSONEL ALIMI

Açıklamasının devamında 12 bin personel alımına değinen Bakan Koca, 12 bin personelin, tüm birimler faaliyete geçtiğinde Bilkent Şehir Hastanesinde çalışacağını ifade etti. Bakan şimdiye kadar 4 bin civarında personel olduğunu ve 8 bin yeni personelin Şehir Hastanesi bünyesine alınacağını söyleyerek, "Şu an için yaklaşık 4 bine yakın personel var. Bunun 2 bini sağlık personeli ve 920'si hekim olmak üzere aktif çalışıyor. Personel anlamında bir sorunumuz yok." dedi.

BAKAN SORUN YOK DİYEREK KÖTÜ HABER Mİ VERDİ?

Bakan Koca, şehir hastanesi bünyesinde 4 bin kişinin çalıştığını ve personel anlamında bir sorun yaşanmadığını söyledi. Bu açıklamaya , atama bekleyen sağlıkçılar tarafından üzüntü ile karşılandı. 

'Personel sorunu yok demek , alımlar biraz daha gecikecek demek' şeklinde yorumlandı.

Bu açıklama, alım yok anlamına gelmemektedir. 2019 yılında on binlerce sağlık personeli alınacak. Ancak bu gidişle önceki yıllarda erken yayımlanan ilanlar daha geç yayınlanacak. 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

İnstagram hesabımız için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA