Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı KPSS'den Sonraya Kaldı

ÖSYM aracılığıyla , KPSS tercihleri ile yapılacak 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımında bekleyiş devam ediyor. Bu hafta yayımlanmayan ilanın KPSS ön lisans sonuçlarından sonraya kaldığına kesin gözü ile bakılıyor.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı KPSS'den Sonraya Kaldı

12 bin sağlık personeli alımı KPSS sonrasına kaldı.

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı sözleşmeli kamu personeli alımında geri sayım 1 aydır sürüyor. Bakan Koca , Ekim ayının sonunda bir açıklamada bulundu ve 12 bin sözleşmeli kamu personeli alımının Kaısm ayının ilk haftasında yapılacağını söyledi. Ancak Kasım ayının sonuna doğru geldik ve hala ilan tarihi hakkında bir netlik yok.

SON AÇIKLAMA GEÇEN GÜN GELDİ

12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımında son açıklama , TBMM'de Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında geldi. Art arda sorulan personel alımı sorusuna Bakan Koca,  "Bu arada önümüzdeki günlerde KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruzu söylemek istiyorum." dedi ve branş dağılımı hakkında "Önümüzdeki günlerde. Hazırlık yapılıyor, ÖSYM hazırlık yapıyor. Bununla ilgili istiyorsanız hemen söyleyeyim: 7 bin hemşire, 1.700 ebe, 2.864 sağlık teknisyeni gibi devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Atama bekleyen sağlıkçılarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN 

KPSS ÖN LİSANS ÖNCESİ - SONRASI TARTIŞMASI

Alımın Kasım ayının ilk haftasında yapılacağının açıklanmasının ardından birçok aday , alımın KPSS ön lisans açıklandıktan sonra yapılmasını istemiş, bazı adaylar ise 2018 KPSS ile alım yapılmasını istemişti. 

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARINDAN SONRASINA KALDI

Bakan Koca, önümüzdeki günlerde ÖSYM atama yapacak dedi ancak yine net bir tarih vermedi. KPSS ön lisans sınavının sonucu ise 26 Kasım günü açıklanacak.

Önceki KPSS atamalarına baktığımızda : KPSS 2020/5 tercih başvuruları 26 Mart ile 1 Nisan arasında alındı ve başvuru 7 gün sürdü.

KPSS 2020/4 tercihleri ise 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında alındı. Bu tercihler de 7 gün sürdü. 

Buna göre baktığımızda 12 bin sağlık personeli alımının KPSS sonuçlarının açıklanacağı 26 Kasım'dan sonraya kalmış oldu. 

12 binlik alımda KPSS ortaöğretim sonuçlarının beklenmeyeceği öngörülüyor. Ön lisans KPSS sonrası ilana çıkılması bekleniyor.

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN