Sağlık Bakanı Az Önce Paylaştı: Ciddi bir Hazırlık Gerekiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki denetimlerinin 4. gününde Kamu Hastanelerinin Başhekimleriyle bir araya gelerek salgının gidişatına ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

Sağlık Bakanı Az Önce Paylaştı: Ciddi bir Hazırlık Gerekiyor

İstanbul'daki vaka sayılarındaki büyük artışın ciddi bir hazırlık gerektirdiğini bu kapsamda gerekli tüm önlemlerin ilgilileriyle görüşüldüğünü belirten Bakan Koca , vatandaşlara da tedbirlere uyum konusunda çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından bugün gerçekleşen toplantının bir fotoğrafını paylaşarak bir de mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Koca'nın mesajında, "İstanbul’da vaka sayılarındaki büyük artış ciddi bir hazırlık gerektiriyor. Bakan yardımcılarımla İstanbul’a ayırdığımız 4. günde Kamu Hastaneleri Başhekimleriyle hareket planlarımızı ele aldık. 3 kurala uyulursa hastanelere daha az ihtiyaç duyarız. SALGINA KARŞI ORGANİZE OLALIM." ifadeleri yer aldı.

BİLİM KURULUNDAN YENİ TEDBİR TAVSİYELERİ BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu yarın İstanbul'da toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından basın açıklaması yapacak. Bilim Kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamalarda, yarınki toplantının ardından alınması beklenen yeni önlemlerin ilan edilebileceği belirtilirken, bu önlemlerin neleri kapsayacağı henüz netleşmiş değil.