Sağlık Alanında Teknisyen ve Teknikerler Atama Müjdesi Bekleniyor

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'dan TBMM Genel Kurulu'nda sağlıkta atama müjdeyenlerle ilgili önemli açıklamalar.

Sağlık Alanında Teknisyen ve Teknikerler Atama Müjdesi Bekleniyor

Sağlık Alanında Teknisyen ve Teknikerler Atama Müjdesi Bekleniyor

MHP Kahramanmaraş milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda plansız açılan okullar ve plansız kontenjan arttırımından dolayı sağlık alanında tekniker ve teknisyen oluştuğunu, ameliyat teknikerleri, anestezi teknisyenleri, diyaliz teknisyenleri ve çevre sağlık teknisyenlerinin yanı sıra, diyetisyenler, fizik tedavi tekisyenleri ve teknikerlerinin atama müjdesi beklediğini söyledi.

SAĞLIKTA ATAMA MÜJDESİ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Sefer Aycan, "Plansız açılan okullar ve plansız kontenjan artışları sonucu sağlık alanında teknisyen ve tekniker fazlalığı oluşmuştur. Ameliyat teknikerleri, anestezi teknisyenleri, diyaliz teknisyenleri, çevre sağlığı teknisyenleri, diyetisyenler, fizik tedavi teknisyenleri ve teknikerleri atama beklemektedir. Her meslekte 20 bin fazlalık bulunmaktadır ve tüm bu gençler şu an atama beklemektedir. Hem kamuda, Sağlık Bakanlığında hem de özel hastanelerde görev tanımı ve kadro istemektedirler. Bunların kadro isteklerini destekliyoruz ve Sağlık Bakanlığının bir an önce bunlara standart kadro oluşturmasını bekliyoruz." dedi.

Kamudan haberler ,  gündemdeki son dakika gelişmeler, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA