Neslihan Hancıoğlu: 2 Bin Sağlıkçı İşe Başlatılmayı Bekliyor

Sağlık Bakanlığı'nın personel alımlarında gerekli tüm süreçleri başarıyla geçen 2 binden fazla genç bakanlığın güvenlik soruşturması neticesinde işe başlatılma duyurusuna kitlenmiş durumdalar.

Neslihan Hancıoğlu: 2 Bin Sağlıkçı İşe Başlatılmayı Bekliyor

Konuyla ilgili Samsun Milletvekili Hancıoğlu, Sağlık Bakanı Koca'ya çağrıda bulundu. Hancıoğlu, "Görevi hayat kurtarmak, insanları sağlığına kavuşturmak olan ve atamaları yapıldığı hâlde aylardır göreve başlatılmayan 2 binden fazla sağlık personelinin gözü, kulağı bugün Ankara'dan gelecek haberde. Bu durumda olan gençlerimiz adına bir grup bu sabah yüce Meclisimize geldi. Onları dinledik, dertlerine ortak olduk. Hepsi pırıl pırıl gençler. Okumuşlar, çalışmışlar, didinmişler, sınavları kazanmışlar; bütün engelleri aşmışlar ama bir tek bürokrasi engeline takılmışlar. Bu gençlerimiz haziran ayında atamaları yapıldığı hâlde 136 gündür işe başlatılmayı bekliyor. En geç altmış günde bitirilmesi gereken güvenlik soruşturmaları sündürüldükçe sündürülüyor. İtirazları güvenlik soruşturması yapılmasına değil, bunun bir türlü bitirilememesinedir. Bu gençlerimizin artık dayanacak güçleri kalmadı. Onların umutlarıyla, gelecekleriyle oynamayın." ifadelerini kullandı.

Hancıoğlu, eziyete dönüşen uygulamanın son bulmasını, güvenlik soruşturmalarının bir an önce sonuçlandırılarak gençlerin sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.