HEKİMSEN Açıkladı: Doktorlar Mayıs'ta 6 gün İş Bırakacak

HEKİMSEN sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı’na seslendi ve “Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz.” notunu düştü. Sendika yaptığı açıklamada 5-6 Mayıs 'ta, 17-18 Mayıs'ta ve 26-27 Mayıs tarihlerinde toplam 6 gün iş bırakacaklarını duyurdu.

HEKİMSEN Açıkladı: Doktorlar Mayıs'ta 6 gün İş Bırakacak

Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde yer alan Tıp Bayramı ve sonrasındaki günlerde de doktorlar iş bırakmışlardı. Problemlerinin sona erdirilmesini isteyen doktorlar, bu konuda hala herhangi bir ilerlemenin katedilmediğini ve bu nedenle tekrar iş bırakma eylemine gideceklerini kamuoyuna duyurdu.

Şikayetleri her geçen gün artan ve maaş konusunda sıkıntı çeken sektör çalışanı doktorlar en çok da sağlıkta şiddetten dolayı isyan ediyor. Seslerini daha fazla kişiye duyurmak ve bu konuda yapılan çalışmaların hızlandırılmasını sağlamak için HEKİMSEN önümüzdeki ay iş bırakma eylemine gideceklerini duyurdu.

Doktorlar Hangi Tarihte İş Bırakacak?

Sendika yaptığı sosyal medya paylaşımında 5 ile 6 Mayıs 'ta, 17 ile 18 Mayıs'ta ve 26 ile 27 Mayıs tarihlerinde iş bırakacaklarını duyurdu.

Acil Hastalar ve Randevusu Olanlar ne Olacak?

İş bırakma eylemi sırasında sağlık hizmeti resmi tatillerde olduğu gibi acil servislerde devam edecek. Grev süresince acil girişler açık olacak. Diyaliz hastaları acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, yoğun bakım hastaları ve kanser hastalarının tedavileri devam edecek.

Söz konusu açıklama şu şekilde;