Hastanelere 14 Bin İşçi Alımında 35 Yaş ve Mezuniyet Şartı Değişecek mi?

Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımında 35 yaş şartı değişikliği ve mezuniyet şartı değişikliği için adaylardan yoğun talep geldi. Adaylar yaş ve mezuniyet şartında bazı değişiklikler yapılmasını istiyor.

Hastanelere 14 Bin İşçi Alımında 35 Yaş ve Mezuniyet Şartı Değişecek mi?

Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımında 35 yaş ve mzuniyet değişikliği talebi.

Sağlık Bakanlığı 14 bin sürekli sağlık işçisi alımı için dün duyuru yayımlandı ve başvurular İŞKUR sayfası üzerinden alınmaya başladı.

İlan başvuru linki ve detayları için TIKLAYIN

YAŞ VE MEZUNİYET ŞARTI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda güvenlik, temizlik, klinik destek personeli ve aşçı alımında şartlara şu şekilde yer verildi:

- 18 yaşını tamamlamış olmak

- İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir)

- Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak.

- Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.

- Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir).

- Aşçı mesleği için ortaöğretim kurumlarının birinden veya ortaöğretim kurumlarının; yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden veya önlisans eğitim kurumlarının; aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezun olmak. Ortaöğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak veya 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık belgesine sahip olmak. Tüm öğrenim düzeyleri için en az 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak.

YAŞ VE MEZUNİYET ŞARTI

Geçtiğimiz yıl yaıplan sağlık işçisi alımında yaş ve mezuniyet şartı yoktu. Yaş ve mezuniyet şartının olmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı 'nın geçen seferki ilanına 300 binden fazla kişi başvuru yapmış ve kuraya yüz binlerce kişi girmişti.

Bu sene ise işçi alımına 35 yaş şartı getirildi. Öte yandan temizlik personeli alımı daha önce mezuniyet şartsız yapılırken bu sene en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılıyor. 

Adaylar yaş ve mezuniyet şartında değişiklik bekliyor. Anket için TIKLA KATIL

DEĞİŞİKLİK DUYURUSU GELİNCE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN