Eczacı Kalfalarına Yıpranma Payı

Bir mesleğe daha erken emeklilik imkanı geldi. SGK tarafından bu yıl yayımlanan 9 'uncu genelgede Eczacı Kalfalarına erken emeklilik hakkı verildiği bildirildi.

Eczacı Kalfalarına Yıpranma Payı

Eczacı kalfalarına da erken emeklilik imkanı.

Türkiye genelinde  binlerce eczanede çok sayıda eczacı kalfası çalışmaktadır. Erken emeklilik bekleyen eczacı kalfalarına iyi haber, geçtiğimiz günlerde yayımlanan SGK genelgesi ile geldi. SGK tarafından, 2019 yılında yayımlanan 9 'uncu genelge ile eczacı kalfalarına da erken emeklilik yolu açıldığı , bu personellere de yıpranma payı verildiği bildirildi. 

Akşam gazetesinde yer alan haberde  bir okuyucunun gönderdiği "Bir eczanede kalfa olarak çalışıyorum. Benim de yıpranma hakkım varmış. Bunun için SGK’ya ek ödeme mi yapmam gerekiyor? Yıpranma hakkından nasıl yararlanabilirim?" sorusuna cevap verildi.

Söz konusu cevapta eczacı kalfalarının erken emeklilik için izleyecekleri yola da yer verildi.

İşte o cevapÇ

"SGK 2019/9 sayılı Genelge ile geçtiğimiz yıl sağlık çalışanların için getirilen yıpranma hakkından eczacı kalfalarının da yararlanmasının önünü açmıştı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği işbirliği neticesinde düzenlenen eğitim sonucunda düzenlenen sertifikası ya da kurs bitirme belgesine sahip eczacı kalfaları da yıpranma hakkından faydalanabiliyorlar. Kalfalardan 3 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla bu belgeye sahip olanların geriye dönük 10 aylık yıpranma hakkından yararlanması da mümkün. Bu iki işlem sonrasında her yıl için 60 gün fiili hizmet zammına sahip olacaklar. Ayrıca her bir yıllık çalışmaları için bir ay erken emeklilik hakkı kazanacaklar. İşlemler işveren tarafından yapılacak. Ek ödeme yapmanıza da gerek yok."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA