Bakan Koca Sağlık Çalışanlarının Özlük Haklarının Meclise Geleceği Tarihi Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili çalışma hakkında açıklamalarda bulunarak çalışmanın meclise geleceği tarihi paylaştı.

Bakan Koca Sağlık Çalışanlarının Özlük Haklarının Meclise Geleceği Tarihi Açıkladı

Sağlık çalışanlarının dört gözle beklediği özlük hakları hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Mecliste yaptığı açıklamada özlük çalışmasının meclise bu ay geleceğini duyurdu.

Mecliste sağlık çalışanlarının özlük haklarının tamamlanıp tamamlanmadığının sorulması üzerine Bakan Koca özlük haklarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek şu açıklamaları yaptı;

"Sayın Grup Başkanvekilimizin açıklamasıyla, mayısta Meclis gündemine geleceğini ifade etmişlerdi. Dolayısıyla bu ay geleceğini düşünüyoruz. Meclis'in iradesinde olduğunu ve yakın zamanda geleceğini tahmin ediyorum. Hekim arkadaşlarımız, sağlık çalışanlarımız, özellikle bu dönemde Cumhurbaşkanımızın müjdelediği 5 maddenin gündeme girmesiyle ciddi anlamda sorunların çözüleceğini ve önümüzdeki dönemde devletin bu anlamda yapılması gerekeni yaptığını herkes görmüş olacak. Tedirgin olmaya gerek yok. Biraz sabırlı olalım, bu çok uzun sürmeyecek. Bunun temmuzdan önce olacağını söyleyebilirim. Bazı arkadaşlar temmuz zammı ile bunun geçiştirileceği yaklaşımı içindeler. Böyle bir durumun olmayacağını grup başkanvekilimiz de mayısta geleceğini zaten ifade etmiş oldular.

Biz sağlık çalışanları ve hekimler olarak, hekimliğin saygınlığını asla kaybetmemeliyiz. Bu sorunların hepsi çözülür. Ama hekimliğin saygınlığı kaybedilirse biz mesleğimizden haz duyamayız. Pandemi döneminde vatandaşımızın gönlünde yer ettiğimiz saygınlığı birtakım heyecanlarla lütfen kaybetmeyelim. Vatandaşımızın gönlünde o saygınlığımızı koruma noktasında hepimizin bir çaba içinde olması gerekiyor. Bu son derece önemli."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /