Bakan Açıkladı! 3 Bin 732 İnternet Sitesi için Engelleme Talebinde Bulunuldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mevzuata aykırı şekilde ürün satışı yaptığı belirlenen 3 bin 732 internet sayfasının engellenmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliğine başvuru yaptıklarını açıkladı. Bakan Koca, internet siteleri üzerinden sağlık beyanıyla ürün tanıtım ve satışlarına yönelik bu sene yapılan faaliyetlere yönelik bilgilendirmede bulundu.

Bakan Açıkladı! 3 Bin 732 İnternet Sitesi için Engelleme Talebinde Bulunuldu

Bakan Açıkladı! 3 Bin 732 İnternet Sitesi için Engelleme Talebinde Bulunuldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mevzuata aykırı şekilde ürün satışı yaptığı belirlenen 3 bin 732 internet sayfasının engellenmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliğine başvuru yaptıklarını açıkladı. Bakan Koca, internet siteleri üzerinden sağlıık beyanıyla ürün tanıtım ve satışlarına yönelik bu sene yapılan faaliyetlere yönelik bilgilendirmede bulundu.

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'u hatırlatan Koca, Eczane eczacıları ve eczaneler adına internet sayfası açılamaz hükmünü anımsatıp,  bu sene içerisinde ilgili kanuna muhalefet eden 3 bin 72 internet sayfasının erişimine son verilmesi için başvuruda bulunulduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı, "İnternet üzerinden yapılan tanıtımlara yönelik olarak 2019 yılı ocak ayından bugüne kadar sağlık beyanı mevzuatına aykırı şekilde ürün tanıtım veya satışının yapıldığı 3 bin 732 internet sitesi, erişimin engellenmesi amacıyla Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne, 2 bin 456 internet sitesi de yapılan reklamların tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı olması nedeniyle idari işlem uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığı'na bildirildi. Ayrıca söz konusu tanıtım ve satışlardan dolayı toplam 16 kişi, internet sitesi ve firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu. Bu yıl ocak ayından bugüne kadar sağlık beyanı mevzuatına aykırı şekilde ürün tanıtım veya satışının yapıldığı internet sitelerine 200 bin lira, televizyonda yapılan tanıtımlardan dolayı yayıncı kuruluşlara ise 6 milyon 150 bin lira olmak üzere toplam 6 milyon 350 bin lira idari ceza uygulandı." ifadelerini kullandı.