Ankara Şehir Hastanesine 7 Bin Sağlık, 5 Bin Destek Personeli Alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada Bilkent Şehir Hastanesi bünyesine 12 bin personel alınacağını söyledi. Peki bu alımlar nasıl olacak? İşte detaylar.

Ankara Şehir Hastanesine 7 Bin Sağlık, 5 Bin Destek Personeli Alınacak

Ankara Şehir Hastanesine 12 bin personel alınacak.

Önceki gün hasta kabulüne başlayan Bilkent Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanesi bünyesine 7 bini sağlık personeli, 5 bini destek personelil olmak üzere toplamda 12 bin personel alımı yapılacağını söyledi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanede bazı incelemelerde bulundu ve taşınma işlemlerinin geçen hafta Atatürk Eğitim Hastanesi ile başladığını, daha sonra Yüksek İhtisas Hastanesi ile devam ettiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Şehir hastanemiz toplam 8 branş hastanesinden oluşmakta. Biz şehir hastanelerini özellikle bulunduğu bölgenin en son noktada tedavilerin yapıldığı birere sağlık üssü olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda bu hastanemiz de, bu bölgede sağlık üssü olarak en son noktada hizmet verebilir bir organizasyon yapısıyla hareket ediyor olacak. Biz şehir hastanelerinin var olan yönetim sisteminden farklı olarak bu süreçte yönetim şeklini de farklılaştırmak istedik. Bu çerçevede bir kararname ile yeni dönemde şehir hastanelerini en tepede koordinatör başhekimin olduğu, onun altında koordinatör başhekim yardımcıları, idari mali direktörlerin olduğu ve her kulenin de birer başhekim ve idari ve mali yapılanmasının olduğu yeni bir yönetim şekli ile planladık."

8 hastaneden oluşan, bir koordinatör başhekimlik altında 8 başhekimin koordinesinde olacak hastane ile ilgili Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Biz öncelikle 4 tane bloğun koordinatör başhekimlerini atadık ve hasta kabulü başlamış oldu. Tabii bu hasta kabulünde çok titiz, hassas özellikle arkadaşların yoğun gayreti ile hastaların ihmal edilmemesi, zarar görmemesi anlamında titiz bir çalışma yapıldı ve hafta sonu itibarıyla bu bitmiş oldu. Hatta Cumartesi günü burada bir hastamızın tedavisi de başarıyla yapıldı. Toplam 3 bin 623 yatağı ile Avrupa'nın en büyük, ama dünyada tek seferde yapılan 3'üncü büyük hastanesini açmış oluyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde de diğer hastanelerin benzer şekilde titizlikle taşınması sağlanmış olacak. Biz bölgede sağlık üssü olan bir eksiği olmayan bir yapı olsun istiyoruz."

12 BİN PERSONEL ALIMI

Bakan Fahrettin Koca personel alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne bugün itibariyle başlandı. Bilkent Şehir Hastanesinde 7 bine yakın sağlık personeli olmak üzere toplam 12 bin kişi istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK?

Şehir hastanesine personel alımları İŞKUR aracılığıyla ve Sağlık Bakanlığı aracılığıyla yapılmaktadır. Bakan Koca 'nın bahsettiği 12 binlik alım bir seferde gerçekleşmeyecektir. Şehir hastanesine alınacak personellerin çoğu, kapanan diğer hastanelerden gelecek. Kalifiye personel ihtiyacı bu şekilde karşılanacak ve kalan açık için de İŞKUR aracılığıyla ilana çıkılacak. 

Alım tarihi ile ilgili bir bilgi henüz yok. Açıklama gelir gelmez kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN