"Anestezi Teknikerleri Atama Bekliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, anestezi teknikerlerinin sorunlarını gündeme getirdi.

"Anestezi Teknikerleri Atama Bekliyor"

İşsizlik sıkıntısı yaşayan birçok meslek grubu olduğunu bunlardan bir tanesinin de anestezi teknikerleri olduğunu söyleyen Özel, üniversitelerin anestezi bölümünden mezun olan 80 bin anestezi teknikeri olduğunu fakat çok düşük atamalar yapıldığını söyleyen Özel, kontenjanların artırılması gerektiğini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özel, "Tüm meslek grupları mağdur, onlardan bir tanesi de anestezi teknikerleri. Üniversitelerin ön lisans anestezi bölümünden mezun olan 80 bin anestezi teknikeri var, ancak bu sayıya yakın bir atama kesinlikle gerçekleştirilmiyor. 2018-2019 yıllarında 4 binin üzerinde, 5 bine yakın öğrenci mezun olmuşken ayrı ayrı, 2018'de sadece 645 kişinin ataması yapıldı. Mezun sayısının beşte 1'i, altıda 1'i kadar atamalar, bu alanda da bir kronik işsizlik noktasına dönüşmüş durumda. Pandeminin artarak devam ettiği böyle bir süreçte hak ettikleri ölçüde atanmaları gerektiği açıktır." diye konuştu.