19 Bin Sağlık İşçisi Alımında Yeni Gelişme !

Sağlık Bakanlığı 13 bin 702 işçi alımı için son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen son bilgilere göre alımın neden geciktiği belli oldu. Detaylar haberimizde.

19 Bin Sağlık İşçisi Alımında Yeni Gelişme !

Sağlık Bakanlığı 14 bin sağlık işçisi alımı için yeni haber.

Sağlık Profesyonelleri Platformu yönetim kurulu bugün TBMM'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Aras Ali Altıntaş başkanlığında yapılan ziyarette Sağlık atamaları ile ilgili önemli kararlar çıktı. Yayımlanan kararda Sağlık Bakanlığı 'nın 19 bin sağlık işçisi alımı için bilgi de verildi.

Sağlık komisyon başkanı Şenel Yediyıldız, Komisyon sözcüsü Sağlık eski Bakanı Ahmet Demircan, Komisyon üyesi Tarim eski Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba, Ak parti Komisyon üyesi Abdullah Ağralı, Ak parti Komisyon üyesi Recep Şeker ile görüşme yapan platform, 19 bin sağlık işçisi alımı hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Sn Demircan' in bakanlık sürecinde dile getirdiği "19 bin sağlık isçisi yıl sonuna kadar alınacak" sözünü hatırlattık. Bunun mutlaka yapılacağını bütçe ve maliyede sıkıntı nedeni ile uzadığını yakın süreçte tamamlanacağını belirtti."

5 BİN 298 ALIM YAPILDI

19 bin sağlık işçisi alımı için ilk ilan Eylül ayında yayımlandı.Yayımlanan ilana yüz binlerce kişi başvuru yaptı ve kura ile atamalar Ekim ayında yapıldı. Bu alımı çıkardığımızda geriye 13 bin 702 kişilik alım kaldı.

LİSE MEZUNLARINDAN KPSS İSTENMEYECEK

Farklı kadrolara yapılacak sağlık işçisi alımında, geçtiğimiz gün yapılan yönetmelik değişikliği ile lise mezunlarından KPSS şartı istenmeyecek. Lisans ve ön lisans mezunlarından alım için KPSS istenecek.

İLAN HANGİ SAYFADA YAYIMLANACAK?

Sağlık işçisi alımı ile ilgili bilgiler geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com özel haberidir.