Uzman ve Başöğretmenlik Sınavı Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında uzman ve başöğretmenlik sınavının belirlenen tarihlerde yapılacağını duyurdu.

Uzman ve Başöğretmenlik Sınavı Yapılacak

Uzman ve Başöğretmenlik Sınavı Yapılacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik sınavlarının belirlenen tarihlerde yapılacağını duyurdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan 614 binden fazla öğretmen geçtiğimiz günlerde uzman ve başöğretmenlik eğitimlerini tamamladı ve 18 Kasım tarihinde yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik sınavına hazırlanmaya başladı. Ancak sendikalar ve bir çok öğretmen uzman ve başöğretmenlik için eğitimlerin yeterli olmasını sınav şartının kaldırılmasını talep ederken, konunun bugün kabine toplantısında görüşülüp karara bağlanması beklenirken, öğretmenler ve sendikalar sınavın kaldırılması konusunda umutluydu. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen müjdeyi vermedi ve uzman ve başöğretmenlik sınavına girecek öğretmenlere başarılar diledi..

Uzman ve Başöğretmenlik sınavı 18 Kasım tarihinde yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre uzman ve başöğretmenlik eğitimleri 5 Eylül tarihine kadar tamamlanacak ve 614 binden fazla öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 Kasım tarihinde yapılacak olan uzman ve başöğretmenlik sınavına katılacak. Yapılacak sınavdan 70 ve üzeri puan alan öğretmenler başarı sayılacak ve özlük haklardan faydanabilecek.