Son Paylaşımı ve Cebinden Çıkanlar Kahretti-Atanamayan Öğretmen İntihar Etti

Ataması yapılmayan bir öğretmen, sosyal medya üzerinden acı dolu paylaşımlar yaptıktan sonra hayatına kıydı.

Son Paylaşımı ve Cebinden Çıkanlar Kahretti-Atanamayan Öğretmen İntihar Etti

Evrensel 'den Hasret Gültekin Kozan, bugün kaleme aldığı yazısında atanamayan bir öğretmenin daha intihar ettiğini yazdı.

Edinilen bilgilere göre Dersim Pertek doğumlu Ersin Turhan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi sınıf öğretmenliği okudu ve okulu bitirdikten sonra atama bekliyordu.  32 yaşına kadar atama bekleyen Turhan, İstanbul Gazi Kent Ormanında kendini bir ağaca asarak hayatına son verdi.  İntihar eden öğretmenin Akrabası Turgut Erdoğan, onun İçin “Zor şartlarda okudu, hayata tutunmak istiyordu, genç insandı. Köy yerinde para kazanılmıyor, o yüzden gurbete gidiyordu” ifadelerini kullandı.

Ataması yapılmayan ve 32 yaşına gelen Turhan bunalıma girdi. Geçtiğimiz Pazar günü saat 18.10’da sosyla medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Turhan şu ifadeleri kullandı:

“Gelip karşıma pis pis sırıtma hayat. Ben sana yenilmedim. Sevdiklerim diz çöktürttü senin önünde bana. O yüzden kalkamıyorum. Ama şimdi sus güneşi çek üzerimden. Gözlerimi alıyor uyuyamıyorum. Ve sustur şu başımda öten kuşları. Sessizlik. Biraz huzura ihtiyacım var. Sonsuz bir uykuya hasretim. Ve asla sevinme ilk rauntta nakavt ettim diye. İkinci raunt Azrail ile hadi gel zaman geldi. Ertelemenin anlamı yok. Yenilenin canı cehenneme.” Turhan’a, sevenleri sosyla medya üzerinden yorum attı, kararından vazgeçirmeye çalışanlar oldu. Ama göreve başlayamayan genç öğretmen saat 21:09’da yaptığı son paylaşımda “Sabah beni bir ağaçta asılı bulacaklar. Önce yalandan ağlayıp sonra unutacak herkes” 

CEBİNDEN 10 TL ÇIKTI

Bu paylaşımları sonrası aile Turhan 'a ulaşmaya çalıştı ama başaramadı. Hemen karakola haber veren aile her yerde oğullarını aradı ama acı haber Pazartesi günü geldi. Gazi Kent Ormanı’nda bir ağaca asılı bulunan Turhan’ın cebinden 10 lira para çıktı.

OKURKEN İNŞAATTA ÇALIŞIYORDU

Kocaeli’de yaşayan akrabası Turgut Erdoğan, yazları köyde çalıştığını söyleyerek, “15-20 gün önce İstanbul’a çalışmaya geldi” dedi ve “Geçen yıllarda da inşatlarda çalışıyordu, Gazi Mahallesi’nde kalıyordu. Üniversiteyi okurken de ara vermişti, bir yıl önce bitirdi ataması yapılmamıştı. Hiçbir şeyi yoktu, yazın nohut ekmişti, insanlarda sipariş almaya çalışıyordu. Yaşamı seven birisiydi, babasını yıllar önce kaybetmişti. 9 kardeşlerdi, abileri köyde hayvancılıkla uğraşıyor. Yazları İstanbul’a gelip büyük inşaat firmalarında çalışıyor, okul harçlığını çıkarıyordu” ifadelerini kullandı.

EĞER ZENGİN OLSAYDI

Turhan’ın cebinden 10 TL çıktığını söyleyen Erdoğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Belki mesajlar fark edildiğinde harekete geçilseydi kurtarılırdı. Polis yardımcı olur muydu bilmiyorum ama cep telefonu sinyalinden belki yeri tespit edilirdi. Ama herkese yapmazlar onu da. Zengine olsa yaparlar ama fakire yapmazlar. Haber alınamayınca karakola gidiliyor. Ertesi gün sabah saatlerinde emniyetten arıyorlar, üzerindeki kimlikten kim olduğu anlaşılıyor. Bulduklarında cebinde sadece 10 lira çıkmış” dedi. Turhan’ın çevresinde sevilen biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Hayata tutunmak istiyordu, genç insandı. Köy yerinde para kazanılmıyor, o yüzden gurbete geliyordu. Zor şartlarda okudu, ailesinin durumu çok da iyi değil açıkçası”

Kamubulteni.com  |  Ankara