Yeni Tedbirler Geliyor: Sokağa Çıkma Yasağı ve Kamu ve Özel Sektör İçin Esnek Çalışma Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca yaptığı açıklamada kamu ve özel sektörde esnek çalışmaya değindi.

Yeni Tedbirler Geliyor: Sokağa Çıkma Yasağı ve Kamu ve Özel Sektör İçin Esnek Çalışma Açıklaması

Kamu ve özel sektörde esnek çalışma.

Bakan Koca yaptığı açıklamada , Türkiye genelinde vakaların artması nedeniyle kamu ve özel sektörde esnek çalışmaya geçilmesi gerektiğini, bunun için illerde kurulların yetkili olduğunu söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

"Son 2 haftada özellikle bazı illerde belirgin şekilde artış var. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde elde edeceğimiz sonuçlara göre yüz yüze eğitim için yeni kararlar alacağız. Ama şuanda salgını artıracak bir durum okullarda yok. Bu biraz da okula devam eden çocukların tedbirlere daha fazla hassasiyet gösterdiğini gösteriyor. Bu bir yorum."

YENİ KISITLAMA VAR MI? ESNEK ÇALIŞMA HEM KAMU HEM ÖZELE

"Özellikle sokağa çıkma yasağı gibi bir durumu düşünmüyoruz. Ama hareketliliğin artması ile birlikte salgının artığını iyi biliyoruz. O Nedenle tedbirlere uymanın önemli olduğunu, kalabalık ortamlara girmekten kaçınılması gerektiğini, ev içi bulaşın daha da arttığını görüyoruz. Evlere de misafir alınmamasını önemsiyoruz. Bunun dışında ulaşımın önemli bir kaynak olduğunu, hem kamuda hem özel  sektörde esnek mesai ciddi anlamda devreye giriyor olmalı. İki zaman dilimi var. Bu iki zaman dilimini azaltmanın yolu esnek mesaiden geçer. Bunu hem özel hem kamu uyguluyor olmalı. Bölgelerde kurullar yetkili. Her il ulaşım açısından riski azaltacak."

ESNEK ÇALIŞMA NEDİR?

Esnek çalışmada bir işyerinde olabilecek en az kişi bulundurulur ve çalışma saatleri değiştirilir.