Yardım Paraları Bugün Hesaplara Yatmaya Başladı! Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Sosyal yardım ödemeleri, bugünden itibaren hesaplara yattı. Evde bakım ve yaşlı bakımı için sağlanan destek ödemeleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Ödemelerin sorgulanabileceği yöntemler de açıklandı. Engelli bireylerin başvuruları il/ilçe müdürlüklerince değerlendirilerek ödemeler gerçekleştirilecek. Ödemeler her ayın 15-30'u arasında hesaplarda yer alacak.

Yardım Paraları Bugün Hesaplara Yatmaya Başladı! Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Sosyal yardım ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada önemli ifadelere yer verildi. Ödemenizi kontrol etmek için SMS kullanabilirsiniz. Maddi ihtiyacı olanlara ödeme yapılacak.

para26.jpg

Evde Bakım ve Yaşlı Bakımı Destek Ödemeleri Hakkında Bilgilendirme

Evde bakım, yaşlı ve engelli kişilerin bakımı için sağlanan destek ödemeleriyle ilgili meraklar giderilmeye başlandı. Bakanlık, bu ödemelerin hesaplara 4.337 TL olarak yatırıldığını duyurdu ve ödemelerin her ayın 15-30'u arasında hesaplarda yer alacağını bildirdi. Evde bakım maaşlarınızı sorgulayabileceğiniz bir ekran da açıklandı.

Evde Bakım Ödemelerini Sorgulama Yöntemleri

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak "Engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama" seçeneğine tıklayarak ödemelerinizi sorgulayabilirsiniz.

para15.jpg

Evde bakım maaşlarını bekleyenler, Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla cep telefonlarından "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS göndererek de sorgulama yapabilirler. Yaşlı kişilere maaş ödemesi yapılmasının yanı sıra bakım ödemeleri de hesaplara yatırılıyor. Geliri olmayan ve çalışmayanlar, 65 yaş aylığına sahip olabilmektedirler. Evde bakım maaşı için başvuruda bulunmak isteyen engelli kişiler, ikametgah adreslerine göre il ya da ilçe müdürlüklerine başvurarak kriterlere uygunluk açısından değerlendirilir ve ödemeler gerçekleştirilir.