Vergi Müfettişleri Mülakat Mağduriyetlerinin Çözümünü Talep Ediyor!

Yetkili Vergi Müfettiş Yardımcıları, haksızlığa uğradıkları 5-10 dakikalık mülakatlarla inceleme yetkilerini kaybederek mağdur edildi. Mağduriyetlerin giderilmesi bekleniyor.

Vergi Müfettişleri Mülakat Mağduriyetlerinin Çözümünü Talep Ediyor!

Yetkili Vergi Müfettiş Yardımcıları, uzun yıllar inceleme görevi yürütmüş olan ve yardımcılık ünvanının kalkması için başarılı bir şekilde yeterlilik sınavını geçen kişilerden oluşmaktadır. Ancak yapılan kısa süreli mülakatlar sonucunda başarısız sayılmış ve kazanılmış tüm yetki ve mühürleri geri alınarak B sınıfı memur kadrolarına atanmışlardır. Bu durumun düzeltilmesi için mağduriyetlerini dile getirmeye çalışmaktadırlar.

Mesleğe mülakat sınavıyla giren ve daha sonra yetki sınavını başarıyla tamamlayarak Bakan tarafından verilen teftiş, inceleme, araştırma ve soruşturma yetkisiyle bağımsız olarak uzun yıllar inceleme görevi yapan Yetkili Vergi Müfettiş Yardımcıları, yapılan 5-10 dakikalık mülakatlar sonucunda başarısız ilan edilmiş ve kazandıkları tüm inceleme yetkisi ve mühürleri geri alınarak B sınıfı memur kadrolarına atanmışlardır.

Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK’in görevde olduğu 13.02.2015 tarihinde Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu sınavlarda başarısız olan personelin memuriyete atanmasının uygun görülmediği ifade edilmiş ve VDK tarafından yapılan tüm yeterlilik sınavlarında elenenler için yönetmelik değişikliği yapılmıştır.

Elde edilen bilgilere göre, hala devam eden bu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığına yeni bir yönetmelik taslağı gönderilmiştir.

Vergi Müfettişleri ve aileleri, yıllardır süregelen ve hala devam eden yazılı ve mülakat sınavı mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için söz konusu yönetmeliğin onaylanmasını beklemektedir.