Ünlü Uzman Asgari Ücrette En Net Rakamı Verdi: 500 Dolara Hazır Olun!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal tecrübelerime dayanarak asgari ücrete yapılacak zam miktarını açıklıyorum dedi.

Ünlü Uzman Asgari Ücrette En Net Rakamı Verdi: 500 Dolara Hazır Olun!

Asgari ücret ne kadar olacak? sorusunda farklı senaryolar yazılmaya devam ediyor. Bunlardan birini de ünlü sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal yazdı.

İşte Murat Bal'a göre yeni asgari ücret hesabı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam konusunda çalışmaların hazır olduğunu belirtti. Peki temmuz ayı zammı için en güçlü beklenti ne? Konuyla ilgili uzman isim çarpıcı tahminlerde bulundu.

ASGARİ ÜCRETTE 500 DOLAR SİNYALİ

Asgari ücretle ilgili zam beklentisine ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulundu. Bal’ın açıklamaları şu şekilde:

“Burada Bakan Bilgin bize birkaç done verdi. Dolar üzerinden asgari ücretin yıllar içerisindeki gelişiminden bahsetti. Temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar olacağına dair bir sinyal verdi.

Burada ara zam enflasyon oranı ve refah payı şeklinde yapılacak. Burada bir tablo yaptık. Şu anda asgari ücrette durum brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş.

Asgari ücrete yapılacak olan zam altı aylık enflasyon tahmini artı refah payı şeklinde. Bugün itibarıyla 4 aylık enflasyon yüzde 15’ler civarında biz bunu yüzde 20 olarak aldık. Yüzde 10 refah payı toplam ile yüzde 30 olarak aldık. Burada asgari ücret 13 bin 10 lira brüt, 11 bin 57 lira nete geldi.