Türkiye'nin En Çok Satan 2. El Arabaları Belli Oldu! 2023 Yılında Yükselişe Geçen Arabalar!

2023 yılında en çok satılan 2. el arabalar belli oldu. Renault Clio Dizel Modeli en çok satılan ikinci el araba modeli oldu.

Türkiye'nin En Çok Satan 2. El Arabaları Belli Oldu! 2023 Yılında Yükselişe Geçen Arabalar!

İkinci el araba piyasası hızla yükselmeye devam ederken en çok satılan arabalar belli oldu.

Vatandaşlar fiyatından dolayı Renault markasına yöneldi. Renault diğer markalara göre daha uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Renault markasında da Clio modeli ön plana çıktı. Renault Clio İkinci el arabaları 2023 yılında tam 50 bin satışa ulaştı.

Ülkemizde yer alan yüksek vergiler sebebiyle araç sahibi olmak isteyen yurttaşların büyük bir çoğunluğu ikinci el araba seçeneklerine yöneliyor. Alış ve satışta kendini güvende hissetmek, zarar etme riskini en aza indirgemek isteyen yurttaşlar ise en çok satılan ikinci el araba markalarına ve modellerine yöneliyor. Peki, Türkiye'de ikinci el piyasasında en çok satılık ilanına çıkarılan araba marka ve modelleri hangisi?

İnternet üzerinden ikinci el araba alışverişi imkanı sunan arabam.com Şubat ayında en çok satışa çıkarılan araçların marka ve model verisini paylaştı. En çok satılan ikinci el markaları başında Renault yer alırken Fiat, Volkswagen ve Ford markaları da oldukça yaygın olduğu görüldü.

Paylaşılan verilerde şubat ayında ilandaki araçların sadece yüzde 20,4'ü 200 bin TL ve altında kalırken 800.000 TL ve üzerinde fiyat biçilen ikinci el otomobillerin oranı, yüzde 10,2 olarak kayıtlara geçti.

En çok satılan ikinci el araba markaları

ed3fd0014165245986932a710e76ac8b6dcf5ef9.jpeg

Paylaşılan verilere göre; en çok satılan ikinci el araba markalarında yüzde 21 oranla en çok Renault markalı arabalar bulunuyor. Bu markayı yüzde 19'la Fiat, yüzde 14 ile Volkswagen, yüzde 13 ile Ford takip etti.

En çok satılan ikinci el araba modelleri

b4f306b8df3b58286637ce7c44707923fbca368e.jpeg

Renault Clio, en çok satılan ikinci el araba modeli oldu. İlandaki araçların yüzde 14'ü Clio'dan oluşuyor. Bu otomobili yüzde 12 ile Astra ve Megane, yüzde 11 ile Egea ve Focus, yüzde 10 ile de Corolla takip etti.

Dünyada En Çok Satan Araba Modelleri 2023 İse Şöyle:

Dünyada en çok satan araba modelleri zaman içinde değişebilir ve farklı pazarlarda farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak, geçmişte ve günümüzde en çok satan araba modelleri şunlar olmuştur:

  1. Toyota Corolla: Uzun yıllardır dünya genelinde en çok satan araba modeli olarak bilinir. Toyota Corolla, uygun fiyatı, güvenilirliği ve yakıt verimliliği ile popülerlik kazanmıştır.

  2. Ford F-150: Amerika Birleşik Devletleri'nde en çok satılan araç olan Ford F-150, bir kamyonet modelidir. Yüksek dayanıklılığı, geniş kullanım alanı ve güçlü motor seçenekleriyle tercih edilir.

  3. Volkswagen Golf: Avrupa pazarında büyük bir popülerliğe sahip olan Volkswagen Golf, kompakt hatchback bir otomobildir. Kaliteli yapısı, sportif sürüş deneyimi ve çeşitli motor seçenekleriyle tercih edilir.

  4. Honda Civic: Honda Civic, dünya çapında yaygın olarak tercih edilen bir kompakt otomobildir. Güvenilirlik, yakıt verimliliği ve dayanıklılık gibi özellikleri ile bilinir.

  5. Toyota Camry: Dünya genelinde popüler olan bir diğer Toyota modeli olan Toyota Camry, orta sınıf bir sedan arabadır. Konforlu iç mekanı, güvenilirliği ve düşük yakıt tüketimiyle tercih edilir.

  6. Nissan Sentra: Uygun fiyatlı kompakt bir sedan olan Nissan Sentra, dünya çapında satışlarda başarılı olmuştur. Ekonomik yakıt tüketimi, geniş iç mekanı ve güvenlik özellikleriyle dikkat çeker.

  7. Volkswagen Polo: Volkswagen Polo, küçük sınıf hatchback bir otomobildir. Avrupa'da ve diğer pazarlarda popülerdir. Şık tasarımı, kaliteli yapısı ve verimli motor seçenekleriyle tercih edilir.

  8. Chevrolet Silverado: Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler olan Chevrolet Silverado, bir kamyonet modelidir. Dayanıklılığı, yüksek taşıma kapasitesi ve güçlü motor seçenekleriyle tercih edilir.

  9. Hyundai Elantra: Hyundai Elantra, dünya genelinde tercih edilen bir kompakt sedan arabadır. Uygun fiyatı, geniş iç mekanı ve güvenlik özellikleriyle öne çıkar.

  10. Renault Clio: Avrupa'da ve diğer pazarlarda satışta başarılı olan Renault Clio, kompakt bir otomobildir. Ekonomik yakıt tüketimi, şık tasarımı ve kullanışlı iç mekanıyla popülerdir.