Türk İş'ten TİS ve Maaş Zammı Açıklaması

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir son dakika açıklamasında bulundu. Atalay yaptığı açıklamada kamu işçilerinin maaş zamlarına değindi ve toplu sözleşmede son duruma yer verdi.

Türk İş'ten TİS ve Maaş Zammı Açıklaması

Türk İş 'ten maaş zammı açıklaması.

Türk İş Konfederasyonu ile hükümet arasında kamu işçilerinin maaş zammı pazarlığı devam ediyor. Önceki gün hükümet kanadı, kamu işçileri için istediği zam oranını açıkladı. Yapılan açıklamada hükümet, 200 bin kamu işçisine 2019 'un ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 4 zam teklifini sundu.

Zam teklifi sonrası Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay  bir açıklama yaptı . Atalay yaptığı açıklamada  " Şimdi bizim ağustos sonuna kadar vaktimiz var. Ağustosun sonunda da grev hakkı olanlar greve çıkacak ya da greve çıkmıyorsa yüksek hakem bağlayacak. Süreç bu şekilde işleyecek. Önümüzde zorlu bir süreç var. Burada bizim görevimiz temsil ettiğimiz halkların menfaatlerini nasıl koruruz? " ifadelerini kullandı.

YÜZDE 6 - 7 'Yİ KONUŞMAM

Türk İş Genel Başkanı Atalay Sözcü Gazetesi 'ne yaptığı açıklamaada şu ifadelere yer verdi:

"Ben onları ne oldu ne bitti diye arayıp sormam. Ben süreci beklerim. Yüzde 6, yüzde 7 zammı yok kabul etmem. 6 -7 onlar hiç konuşulacak laflar değil. Onları hiç konuşmam. Benim rakamın yüzde 15 onlar verdi yüzde 5. 3 aşağı 5 yukarı şimdiye kadar bir noktada buluştuk. 8 kere sözleşmede ben varım. Ama şimdi bu buluşacak gibi gözükmüyor. Yani mesafe çok açık.

Benim dediğime yakın bir şey olsun. Gazozun havasını kaçırmamak lazım. Gazozun havası kaçınca su olur. Bu teklif şaka gibi bir teklif."

MEMURLARIN MAAŞ ZAMLARINI DA ETKİLEYECEK

2019 yılının ilk toplu sözleşmesi sonrası önümüzdeki ay kamu personellerinin toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. Kamu işçilerine yapılacak maaş zammına paralel olarak memurlara da maaş zammı yapılması bekleniyor. 

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA