TÜİK Başkanı Muhammed Cahit Şirin Görevden Alınıp Yerine Ahmet Kürşad Dosdoğru Atandı-Kimdir?

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nda görev değişimi oldu. Başkan Muhammed Cahit Şirin görevden alındı ve Ahmet Kürşad Dosdoğru başkanlığa vekaleten atandı.

TÜİK Başkanı Muhammed Cahit Şirin Görevden Alınıp Yerine Ahmet Kürşad Dosdoğru Atandı-Kimdir?

Son dakika: TÜİK Başkanı değişti.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Muhammed Cahit Şirin'in görevden alındığı ve yerine Başkan Yardımcısı olan Ahmet Kürşad Dosdoğru'nun vekaleten atandığına yer verildi. 

AHMET KÜRŞAD DOSTOĞRU KİMDİR? NERELİDİR?

Dosdoğru, 1978 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi ve burada ilk ortaöğreniminin ardından 2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden başarı ile mezun oldu.

Aynı sene sınavlara giren Dosdoğru, TÜİK'in Van Bölge Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2009 senesinde Merkez teşkilatı bünyesinde Ulusal Hesaplar Daire Başkanlığında uzmanlık aldı ve 2012 yılından sonra Yıllık Hesaplar Grup Sorumluluğu görevine geldi. 2017 yılında Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Dosdğru bekaleten TÜİK'in başına geldi.

Kaynak : Bloomberg