TTK'ya 2 Bin Personel Katılımı İçin Kriterler Belirleniyor

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, TTK'ya eklenecek 2 bin çalışanın alım kriterlerinin netleştirildiğini ifade etti.

TTK'ya 2 Bin Personel Katılımı İçin Kriterler Belirleniyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 2 bin yeni işçi alımı yapılacağı haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Bu müjdenin ardından, sürecin nasıl işleyeceği konusunda ilgili mercilerin açıklamaları merakla beklenmekte.

Bu konuda netlik kazandırmak adına, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan bir basın açıklaması yaptı. Çağlayan'ın ifadelerine göre; "TTK'ya 2 bin işçi alınacak. Pano ayak üretim işçisi olarak alınacak. Onlar alınmadan önce alınması gereken KPSS'yle alınması gereken teknik personel anlamında çalışmalar hızlandı. Yalnız henüz şartları belirlenmiş değil. Bir takım şartları bizler de gözlemlemekteyiz. Ortaya atılan şartlar doğru değil. Altyapısı oluşturulduktan sonra biliyorsunuz resmi gazetede ilanı çıktı. İmzası atıldı. Alt yapısı oluşturuluyor. Hızlı bir biçimde alıma başlayacağız inşallah. Yaş sınırı, tarih o şartların hiçbir tanesi doğru değil. Şu anda belirlenmiş herhangi bir şart yok. En adil bir biçimde dağılımının ve işçi alımının sağlanabilmesi için gerekli teknik çalışmalar yapılıyor." şeklinde konuştu.