Toplu Sözleşmede YHS Personeli Açıklaması

Toplu sözleşme görüşmelerinde konuşan Ali Yalçın, 110 bin civarındaki Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin GİH 'e geçirilmesini talep etti.

Toplu Sözleşmede YHS Personeli Açıklaması

Toplu sözleşme görüşmelerinde YHS açıklaması.

Kamu Sen Genel Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri sırasında bir açıklama yaptı. Yalçın yaptığı açıklamada Yarımcı Hizmetler Sınıfı 'nda çalışan 110 bin civarında personelin Genel İdare Hizmetleri sınıfına alınması gerektiğine yer verildi. 

Yalçın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Kamu görevlileri, kamu görevlisi sıfatı içinde kendilerine önem atfedilmesini engelleyen hatta kendilerini önemsiz gösterme verisine dönüştürülen unvanlarının, katsayılarının, ek ödeme ya da ek gösterge oran ve puanlarının değişmesini talep ve teklif ediyorlar.

Aynı kurum içerisinde, aynı unvanlar arasında istihdam türüne dayandırılan bütün farklılıkların sistemden arındırılmasını istiyorlar. Maaşlarının ve ücretlerinin açlık-yoksulluk sınırı altında kalmamasını teklif ediyorlar.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında görev yapan 110 bine yakın arkadaşımız bu masadan hizmet sınıflarının GİH olarak değiştirilmesini, öğrenimlerine uygun sınıf değişikliği imkânlarının gerçekleşmesi kazanımı bekliyorlar. Bu kazanım mümkün ve gerekli."

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA