Toplu Sözleşmede Kriz: Hükümetin Teklifi Reddedildi! İşte 18 Ağustos'ta İş Bırakacak Memur Sendikaları
Memur maaş zammını belirleyecek 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri tıkandı. Hükümetin ikinci zam teklifinin de yetersiz bulunması üzerine çok sayıda memur sendikası, 18 Ağustos'ta grev kararı aldı. İşte eyleme katılacak sendikaların tam listesi.
Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek olan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde beklenen uzlaşı sağlanamadı. Hükümetin sunduğu ikinci zam teklifinin de sendikalar tarafından reddedilmesi, süreci yeni bir aşamaya taşıdı.
HÜKÜMETİN TEKLİFİ YETERSİZ BULUNDU
Kamu İşveren Heyeti tarafından memur konfederasyonlarına sunulan ve önümüzdeki iki yılı kapsayan maaş artışı teklifi, sendikaların beklentilerini karşılamadı. Teklifin enflasyon karşısında yetersiz kalacağını savunan sendikalar, masadan anlaşma olmadan kalktı ve hükümete yeni ve kabul edilebilir bir teklifle gelmesi için çağrıda bulundu.
SENDİKALARDAN ORTAK EYLEM KARARI: 18 AĞUSTOS'TA İŞ BIRAKILACAK
Görüşmelerdeki tıkanıklık üzerine, aralarında büyük konfederasyonların da bulunduğu çok sayıda sendika, hükümetin tutumunu protesto etmek ve taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getirmek amacıyla 18 Ağustos tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi yapma kararı aldı. Bu eylemle, ülke genelindeki kamu hizmetlerinde bir gün boyunca aksamalar yaşanması bekleniyor.
İŞ BIRAKMA EYLEMİNE KATILACAK SENDİKALAR
18 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan uyarı grevine katılacağını duyuran başlıca sendika ve konfederasyonlar şunlardır:
- Memur-Sen
- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)
- Türkiye Kamu-Sen
- Birleşik Kamu-İş
- Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen)
- Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK)
- Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası (Asim-Sen)
- Çalışan Sen
- Devlet Memurları Konfederasyonu
- Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu
- YURT-Sen