TOKİ'den 4605 TL Taksitle Ev Fırsatı! Başvurular Başlıyor!

TOKİ'den Memurlara Özel Ev Fırsatı! Uygun ödemelerle, konforlu ve modern yaşam için şimdi harekete geçin. Memurlara özel kampanyayı kaçırmayın.

TOKİ'den 4605 TL Taksitle Ev Fırsatı! Başvurular Başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dakika açıklamasında hükümetin memurlara yönelik yeni teklifini duyurdu. Bakan Işıkhan, kamunun yeni teklifini şu şekilde paylaştı: 2024 için yüzde 15+10, 2025 için ise 6+5 oranında artış sağlanacak.

Sendikaların Tepkisi

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise hükümetin zam teklifine tepki göstererek, "Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon beklentileri göz önünde bulundurulduğunda, tekliflerin yetersiz olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tekliflerin daha adil ve kesintisiz olması gerekiyor. Refah payının göz ardı edilmemesi gerekiyor. Biz masada refah payı talep ediyoruz. Ayrıca, kiralarla ilgili detayların da masada yer alması gerekiyor" dedi.

Toplu Sözleşmede Uzlaşılan Konular

Son dakika haberine göre, toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara TOKİ konutlarıyla ilgili önemli kazanımlar elde edildi. Uzlaşılan konular şunlar:

toki2.jpg

  • Memurlara özel hac izni verilmesi,
  • TOKİ konutlarından memurlara öncelik sağlanması,
  • Engelli memurlara kamu lojmanlarında kolaylık sağlanması konusunun görüşülmesi,
    1. dereceye ulaşan tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi,
  • Disiplin cezaları için belirli şartlarda af imkanının sunulması.

Ödeme Kolaylığıyla TOKİ Ev Fırsatı

TOKİ'nin sunmuş olduğu konutlar, memurlara özel avantajlarla sunuluyor. Örneğin, 3+1 planındaki bir TOKİ evi için 1 milyon 105 bin 200 lira fiyat belirlenmiş durumda. Bu evi almak isteyen memurlar, 276 bin 300 lira peşinat ödeyerek kalan tutarı 4 bin 605 TL taksitle ödeyebilirler.

Memurlara Özel TOKİ Kampanyası Ne Zaman Başlıyor?

Yeni dönemde memurlar için başlatılması beklenen TOKİ konut kampanyasıyla ilgili çalışmalar hızla sürüyor. Kampanyanın 2024 yılı içerisinde başlaması planlanıyor.