TİKA 2019 Kültür Başkenti Oş'ta İftar Programı Düzenledi

TÜRKSOY tarafından 2019 yılının Kültür Başkenti ilan edilen Oş'ta düzenlenen iftara çok sayıda yetkili isim katıldı. İftar programında konuşan Oş Belediye Başkanı Sarıbaşov, düzenlediği iftar programı ve Oş şehrinde gerçekleşen projelerden ötürü TİKA'ya teşekkür ederken, TİKA'nın Oş'ta yaptırdığı hastane ve okul projelerine de değindi. TİKA'nın resmi internet sayfasından iftar programına ilişkin bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı.

TİKA 2019 Kültür Başkenti Oş'ta İftar Programı Düzenledi

Türk İşbirliği ve Kordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kırgızistan’ın Oş şehrinde iftar programı düzenledi.

TÜRKSOY tarafından 2019 yılı Kültür Başkenti ilan edilen Oş şehrinde düzenlenen iftara Oş Belediye Başkanı, Oş Vali Yardımcısı, Oş şehir Meclisi Başkanı ve Oş şehrindeki kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanatçılar, üniversite rektörleri, akademisyenler, Oş Müftü Yardımcısı, Kırgızistan Ulemalar Konseyi Başkan Yardımcısı ve davetli vatandaşlar katılım sağladı.

İftar programında konuşma yapan Oş Belediye Başkanı Taalaybek Sarıbaşov, düzenlediği iftar programı ve Oş şehrinde gerçekleştirdiği projelerden ötürü TİKA’ya teşekkür ederken, geçtiğimiz yıllarda TİKA’nın Oş şehrinde yaptığı hastane ve okul projelerinden söz ederek, 2017 yılında bölgede meydana gelen heyelanda zarar gören bölge halkına yine TİKA’nın yardıma koştuğu, TİKA tarafından inşa edilen evlerde heyelan mağduru ailelerin yaşamlarına devam ettiğini dile getirdi.

Oş Vali Yardımcısı Ahmatcan Mahamatcanoviç ise konuşmasında, herkesin Ramazan Bayramı’nı kutladıktan sonra, Türkiye ile yakın ilişki içinde olduklarını, bu ilişkilerin daha da gelişeceğine inandıklarını ifade ederek, düzenlenen iftardan ötürü TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Oş Şehri Meclis Başkanı Caparbek Ormonov da konuşmasında Kırgızistan ve Türkiye’nin işbirliği ve kardeşliğinin önemini vurgulayarak düzenlenen iftardan ötürü TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Programda söz alan TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu, “2019 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olan kadim Oş şehrinde Kırgız kardeşlerimizle birlikte iftar etmekten büyük bir sevinç ve onur duyuyorum, bu vesileyle Türk halkının ve devlet büyüklerimizin selam ve muhabbetlerini iletiyorum” dedi. Muslu, “Ramazan ayı; dostlukların pekiştiği, yardımlaşma duygularının öne çıktığı müstesna bir aydır” dedi ve davam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti, Kırgızistan’ı ilk tanıyan ve her alanda Kırgız kardeşleri ile işbirliği tesis eden ve kurulduğu günden beri Kırgızistan’a destek sağlayan kardeş bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, Ata yurdumuz olan Orta Asya’da, bağımsızlığını yeni kazanan dost ve kardeş ülkelerin desteklenmesi için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansını kurmuştur. Ve dünyadaki ilk TİKA ofisini de Kırgızistan’da açmıştır.” diyen Muslu, TİKA’nın 1992 yılından beri birçok alanda kalkınmaya yönelik projeler gerçekleştirdiğini, Oş bölgesinde okul, sağlık ocağı, hastane inşa ettiğini hatırlatarak, tüm bunların Türk halkının kardeş Kırgız halkına karşılıksız olarak sağladığı, gönülden verdiği desteklerdir” diyerek katılımcıların Kadir gecesini ve Ramazan bayramını tebrik etti. Düzenlenen iftar organizasyonundaki desteklerinden dolayı Oş Belediyeai ve Valiliğine teşekkür etti.

İftar programının sonunda Kırgızistan Ulemalar Konseyi Başkan Yardımcısı Niyazali Aripov tarafından yapılan iftar duası ile program sona erdi.