TBMM Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor (Memur, Pastacı, Garson, Hizmetli ve Daha Fazlası)

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 197 personel alımı için başvuru sürecinde sona geliniyor. TBMM'den, Resmi Gazete ve BİK'ten yapılan duyuruda , Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na 197 kişilik alım yapılacağı bildirilmiş, ilgili duyuruda başvuruların 7 Şubat 2020 tarihinde sona ereceği vurgulanmıştı.

TBMM Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor (Memur, Pastacı, Garson, Hizmetli ve Daha Fazlası)

TBMM Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor (Memur, Pastacı, Garson, Hizmetli ve Daha Fazlası)

Aşçı, Bahçıvan, Bulaşıkçı, Çay ocakçı, Garson, Hizmetli, Pastacı, Memur (GİH), Görsel Tasarımcı (GİH) unvanları için gerçekleştirilecek personel alımına başvuru yapacak adayların ilgili unvanlar için ayrıca belirtilen başvuru özel şartlarının yanı sıra genel şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru genel şartları aşağıdaki gibi oldu: 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI
Sınava başvuruda bulunacak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları, gerekmektedir.

Başvuru sürecine dair yapılan resmi bilgilendirmede işlemlerle ilgili, "Başvurular 29.01.2020 tarihinde başlayıp 07.02.2020 tarihinde sona erecektir. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesinin (diploma) bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) [email protected] mail adresine gönderecektir. Öğrenim belgesi (diploma) ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır." denildi. 

Detaylı bilgiye resmi sayfadan erişim sağlanabiliyor.