Taşdoğan: Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Memurlar Mağdur

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıfına tabi olarak görev yapan memurların sorunlarını TBMM'de gündeme getirdi.

Taşdoğan: Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki Memurlar Mağdur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmetler sınıfına tabi personel olarak görev yapan memurların, aynı kanun hükümlerine göre çalışan diğer memurlara göre büyük ayrımlara maruz kaldığını, yardımcı hizmetler sınıfına dair personel, atanmalarına ilişkin yönetmelik hükümlerinin dışında kaldıklarını, ailelerin bu yüzden parçalandığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuyla ilgili söz alan Taşdoğan, yardımcı hizmetler sınıfındaki memurların diğer memurlara göre üvey evlat muamelesi gördüğünü, ilgili personelin gerek mali hakları, gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde yeniden gözden geçirilmesi ve bu memurların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

MHP'li Taşdoğan, "kamuda yardımcı hizmetler sınıfına tabi personel olarak görev yapan memurlar, 657 sayılı Kanun hükümlerine göre çalıştırıldıkları hâlde aynı kanun hükümlerine göre çalışan diğer memurlara nispetle büyük bir ayrımcılığa maruz kalmaktadırlar. Yardımcı hizmetler sınıfına dair personel, atanmalarına ilişkin yönetmelik hükümlerinin dışında tutulmakta, aileler parçalanmakta, yardımcı hizmetler üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu personellerin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlaısnı yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA