Süleyman Soylu'dan Güvenlik Soruşturması Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan güvenlik soruşturması hakkında son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu, AYM 'nin güvenlik soruşturması kararına değindi.

Süleyman Soylu'dan Güvenlik Soruşturması Açıklaması

Güvenlik soruşturması açıklaması.

Tgrt Haber ekranlarına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamasında, AYM'nin güvenlik soruşturması kararına değindi ve şunları söyledi:

"Bir işçinin darbe yaptığınız gördünüz mü? Kamuya sızanlar darbe yaptı. Bunlar bir şekilde sızmış. Biz dedik ki gelin güvenlik tahkikatı ile personel alalım. Ama AYM iptal etti.

Eğer siz devletin içine personel alırken bakmazsanı. Kaymakam Safitürk 'ü kim şehit etti. Karlov'u kim öldürdü.

Bütün bunlar varken, biz devlete adam alırken kılı kırk yarmalı mıyız? Bitti mi hayır.

Şu anda dünyanın en manüplatif yeri sosyal medyadır. Bir şey söylüyorsun kıyamet kopuyor. Biz 15 Temmuz sonrası sibere, bir takım suçlar tespit edebilirsin. Bir kavga gördün. Bunu tespit et yetki al ve bu suçluları ilgili birimlere ver. Çünkü siz dışarıda bir kavga gördünüz. Polis dışarıda kavga gördü müdahale etmeyecek mi?

Tam siberde biz böyle bir düzenleme yaptık. AYM dedi ki sen ilk önce hakimden izin alacaksın. Ondan sonra dönüp kim olduğunu tespit edeceksin ondan sonra tekrar dönüp tespit edip yakalayacaksın."