Süleyman Soylu'dan '3600 Ek Gösterge Ne Zaman?' Sorusuna Cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan ek gösterge açıklaması. Katıldığı bir canlı yayında Bakan Soylu, "Ek gösterge ne zaman?" sorusuna yanıt verdi.

Süleyman Soylu'dan '3600 Ek Gösterge Ne Zaman?' Sorusuna Cevap

Süleyman Soylu 'dan ek gösterge açıklaması.

Youtube üzerinde yayımlanan bir canlı yayına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ek gösterge sorusuna cevap verdi. 

"DOĞRU KARAR ALMAK ZORUNDAYIZ"

Bakan Soylu, istifa ettiği süreç ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi:

"Benimkisi bir sorumluluktu. Hükümetin üzerine Sayın Cumhurbaşkanı'nın üzerine böyle bir sorumluluk bırakmak istemedim. Şunu ifade edeyim, biz aldığımız her kararda risk üzerine karar alıyoruz. Binlerce operasyon yaptık. Bu operasyonlarda, Allah muhafaza 3-5 sivil hayatını kaybetse ne yapacağız? Bizim bakanlığımız, karar alma makamıdır. Doğru karar almak durumundayız"

"15 TEMMUZ'U MİLAT KABUL EDERSEK..."

Asayiş olaylarına da değinen Bakan Soylu, "15 Temmuz'u milat kabul edersek Türkiye'deki hırsızlık günlük 281'den 126'ya düştü. Bu, Türk polis teşkilatının başarısıdır. Mafya, organize suç çeteleri neredeler? Burası Türkiye, herkes kurallara uymakla mükelleftir. Kurullara uymayanları uyar hale getiririz. Devletten büyük bir güç yoktur, herkesin bunu kabul etmesi gerekiyor, acımayız da.

15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de 232 organize suç çetesi çökertildi. Kaçak sigara miktarı yüzde 21'den 2'ye düştü. Mal varlığına karşı işlenen 9 suç var. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar bu suçların yüzde 38'i aydınlatılıyordu. Şu an yüzde 54'ü aydınlatılıyor. Uyuşturucuya bağlı ölüm sayıları 2016'da 920, 2017'de 941, 2018'de 657, 2019'da ise yaklaşık 375. Polis ve jandarma tarihinin en başarılı dönemi olduğu söyleniyor. Bunu rakamlar da gösteriyor." dedi.

EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge sözünün hatırlatılması üzerine Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Biz bunu hükümet olarak gerçekleştireceğiz. Sözümüz var. Bu konudaki sözümüzü şu olaylar ortadan kalktığında gerçekleştireceğiz."