SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde!

Emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine artış sinyali! Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş ve ikramiyelerde yukarı yönlü düzenlemeler yapılacağını belirtti. İkramiye 4 bin TL'ye çıkabilir!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları ve bayram ikramiyeleri üzerindeki artış konusu gündemde. Ne kadar bir artışın söz konusu olacağı konusu merak konusu. Ayrıca bayram ikramiyelerinde de artış yapılacağına dair iddialar bulunmakta. Birçok emekliyi ilgilendiren bir açıklama geldi ve bu açıklamada emekli aylıkları ve ikramiyelere artış yapılacağı vurgulandı. Bu önemli açıklama emekli aylıklarında artış yapılacağını belirtti. Ayrıca emekli aylık ve bayram ikramiyesi için artış beklentisi de dile getirildi. Bu yıl Ramazan Bayramı'nda 2 bin TL olarak verilen bayram ikramiyelerine artış beklentisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirtildi.

ARTIŞ BEKLENTİSİ VAR

Emeklileri ilgilendiren bir artış beklentisi gelişti ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir açıklama yapıldı. Erdoğan açıklamasında en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira, emeklilerin bayram ikramiyesini 2 bin lira yaptıklarını hatırlattı. Ayrıca Erdoğan, bu miktarı daha da artırmayı planladıklarını ifade etti.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Buna ek olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şu şekildeydi:

"Seçimden sonra 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız. Temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız."

İKRAMİYE 4 BİN TL'YE ÇIKABİLİR

Ekonomist Ahmet Kurtuluş, bu açıklamaları değerlendirdi ve "En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyeleri ne kadar olacak?" sorusunu yanıtladı. Kurtuluş'un sözleri şu şekilde:

"Bayram ikramiyeleri şu anda geçen sene itibarıyla bin 100 lira üzerinden ödeniyordu. Bu çok uzun bir süredir ödenen bir rakamdı. Emekliler yaklaşık olarak 3-4 yıldır bin 100 lira bayram ikramiyesi ödemesi alıyordu. Bu sene itibarıyla yüzde 100’lik artışla 2 bin liraya yükseltildi. Enflasyondaki artış göz önüne alındığında bu rakam da yeterli görülmüyor. Dolayısıyla seçim döneminde olduğumuz bu süreçte rakamın 3 bin-4 bin TL bandına yükseltileceği düşüncesindeyiz."