Sözleşmelide Ekim Heyecanı 600 Bin Sözleşmeliye Kadro Geliyor

Sözleşmeli personeli kadro heyecanı sardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın arasındaki görüşmeler sonrası gözler Ekim ayına çevrildi.

Sözleşmelide Ekim Heyecanı 600 Bin Sözleşmeliye Kadro Geliyor

Kamuda ücret farklılıkları ve özlük haklarının düzenlenmesi için sözleşmeli personele kadro geliyor. Ekim ayında meclise gelmesi planlanan konu ile ilgili çalışmalar hızlandı. Yapılacak yeni düzenleme ile çalışma barışı sağlanması hedefleniyor.

Ekim’de Mecliste

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ilk ele alınacak konunun kadro meselesi olduğunu belirtti. Bilgin, "İlk ele alacağımız dosyadır. İsteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz" açıklamasını yaparak yaklaşık 600 bin sözleşmeli personelin heyecanlanmasını sağlamıştı.

Çalışmalar Hızlandı

Sözleşmeli personele kadro için çalışma yapan ekip hazırlıkları hızlandırdı. 1 Ekim’de açılacak meclisin ilk konularının başında kadro geliyor. Düzenleme meclise geldikten sonra yapılacak çalışma ile kadronun kapsam ve içeriği de belli olacak.

Memur-Sen Cumhurbaşkanı İle Görüştü

4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personelin durumu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın arasında geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleşti. Yalçın,  4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personelin hizmet sürelerinin tamamının göz önünde bulundurularak eğitim durumuna uygun olan kadrolara geçirilmesi konusunda talepte bulunduklarını belirtti. Çalışmanın bu ay içerisinde tamamlanıp meclise gelmesi bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /